Διαρκούν 44 δευτερόλεπτα. Οι σφαίρες πέφτουν βροχή. 6 άνδρες τουρκικής καταγωγής πέφτουν νεκροί στο μεγαλύτερο μέχρι σήμερα ξεκαθάρισμα λογαριασμών στα εγκληματολογικά χρονικά της χώρας.

Οι δράστες φέρεται να αιφνιδίασαν τα θύματα τους. Οι 4 όπως φαίνεται δεν πρόλαβαν καν να αντιδράσουν και δέχθηκαν πυροβολισμούς μέσα στο αυτοκίνητο. Οι άλλοι 2 εντοπίστηκαν νεκροί έξω από το σκούρο μπλε Ford.

Το σημείο του μακελειού αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις. Περισσότεροι από 50 κάλυκες των 9 χιλιοστών έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Οι Αρχές εκτιμούν ότι χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο όπλα ή οι δράστες άλλαξαν γεμιστήρες.

Τα θύματα γαζώθηκαν από τις σφαίρες σε σώμα και κεφάλι. Πρόκειται για άνδρες τουρκικής καταγωγής 30-35 ετών. Οι πέντε είχαν πάνω τους γαλλικές ταυτότητες που εξετάζεται η γνησιότητα τους, ενώ ο 6ος δεν είχε καθόλου έγγραφα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, οι δολοφόνοι διέφυγαν από το σημείο με ένα μαύρο αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα αφού πρώτα έδωσαν στα θύματα τους τη χαριστική βολή.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα θύματα έφερε πλαστές γερμανικές πινακίδες, τις οποίες είχαν κολλήσει με ταινία.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που απο χθες προσπαθούν να εντοπίσουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους δράστες του μακελειού έχουν αποκλείσει λιμάνια, αεροδρόμια και εθνικές οδούς προκειμένου να μην μπορέσουν να διαφύγουν από τη χώρα

Δύο ώρες μετά το φονικό ένας 32χρονος Τούρκος συνελήφθη στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Μεσα στα πράγματα του είχε τέσσερις σφαίρες, ενώ εντοπίστηκε πάνω του πλαστό διαβατήριο και δυο πλαστές πορτογαλικές ταυτότητες. Είχε βγάλει εισιτήριο για Μυτιλήνη, με τους αστυνομικους να προσπαθούν να διαπιστώσουν αν εμπλέκεται στο περιστατικό.

Όλη την νύχτα οι αρχες προσπαθούσαν να ταυτοποιήσουν τα θύματα, αλλά να βρουν και στοιχεία για το αυτοκίνητο.

Οι 5 νεκροί δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Ελληνικές Αρχές, ενώ ένας 25χρονος Τούρκος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παράνομη είσοδο στη χώρα μας πριν από 6 μήνες.

Στο σημείο του αιματοκυλίσματος δεν εντοπίστηκαν όπλα, κάτι που κάνει τους αστυνομικούς να θεωρούν ότι οι δράστες ενδεχομένως να πήραν μαζί τους και τον οπλισμό των θυμάτων. Η ενέδρα θανάτου, ο ψυχρός τρόπος εκτέλεσης των στυγνών δολοφόνων δείχνει ότι πιθανότατα πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ σκληρών συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών.

Τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών έχει αναλάβει η Ασφάλεια, ωστόσο για την υπόθεση ενημερώνονται διαρκώς τόσο η ΕΥΠ όσο και η Αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, μόλις 900 μέτρα μακριά από το σημείο όπου έγινε το μακελειό βρίσκεται το σπίτι που είχαν ως καταφύγιο τα έξι θύματα. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες ψάχνουν οποιοδήποτε στοιχείο που θα τους βοηθήσει στην έρευνα.


Πηγή