Πλοίαρχος: Γ… θα πάμε για κατάθεση. Αυτό που θα πείτε… ότι το πλοίο είχαμε αμολήσει, είχαμε σηκώσει τον καταπέλτη και ξαφνικά τον είδαμε και ήρθε. Ερχόταν να μπει.

Πλήρωμα: Τον απωθήσαμε.

Πλοίαρχος: Όχι τον σπρώξαμε με φωνές. Το πλοίο έφευγε και καθώς προσπάθησε να μπει μέσα… σηκώθηκαν τα πέδιλα. Ήταν ο ύπαρχος ο ναύκληρος εκείνη την ώρα και ο αξιωματικός που ήταν από πάνω και έβλεπε που κάναμε τις κινήσεις για να φύγουμε. Προσπαθώ να μην σας απολύσουν».

Τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα προκαλούν ανατριχίλα. Λίγο μετά τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη, μέλη του πληρώματος του Blue Horizon ακούγονται να συνεννοούνται για το τί θα πουν για να γλιτώσουν.

-Mέλος πληρώματος: Έλα εδώ έλα εδώ. Ένα πράγμα πάντα να έχετε στο νου. Ποτέ δεν λέμε τί βλέπουμε και τί ακούμε.

-Μέλος πληρώματος: Κι εδώ σε κανέναν κουβέντα παιδιά. Ούτε έξω από το … εντάξει? σε κανέναν.

O καπετάνιος τηλεφωνεί σε κάποιον και του λέει πως το θέμα πρέπει να τακτοποιηθεί.

Πλοίαρχος: Έχουμε κάνει ανακοίνωση ότι κατόπιν εντολής του λιμεναρχείου Πειραιώς το πλοίο επιστρέφει στο λιμάνι. Σε πέντε λεπτά φτάνουμε. Είχε εισιτήριο μου λέει ο λογιστής και βγήκε έξω κάτι να πάρει, έτσι μου είπε τώρα ο λογιστής. Δε ξέρω τι… δεν έχω στοιχεία… δεν μπορώ να ξέρω τι είδα… εγώ αυτό τους έχω πει. Πρέπει να τακτοποιηθεί… Να το δούμε».

«Όλο το πλήρωμα έχει συνεννοηθεί πραγματικά πως θα κουκουλώσει το όλο θέμα και τι θα πούνε όλοι. Να πούνε τα ίδια πράγματα αυτό προκύπτει από τα ηχητικά ντοκουμέντα να πούνε τα ιδιά πράγματα να μην ανοίξει και αν δεν υπήρχε το βίντεο πιστέψτε με δεν θα άνοιγε μύτη», υπογράμμισε ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της οικογένειας του Αντώνη Καρυώτη.

Τα ηχητικά ντοκουμέντα αποτελούν δηλωτικό στοιχείο πως τα μέλη του πληρώματος δεν είχαν καμία έννοια για το ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος, ο επιβάτης, ο Αντώνης. Δεν νοιάστηκαν αν θα σωθεί, δεν έκαναν τίποτα για να τον βοηθήσουν έστω και την τελευταία στιγμή πάρα μόνο συνεννοήσεις μεταξύ τους.

-Πλοίαρχος: Πώς έγινε αυτό ρε μ… αυτό τώρα; Πώς έγινε;

-Ύπαρχος: Τίποτα δεν με βλέπω καλά. Πφ… ρε π… με τον π…».

Κι όλα αυτά μία ημέρα μετά τα εξοργιστικά ηχητικά ντοκουμέντα όπου καταγράφηκε διάλογος ανάμεσα στον ύπαρχο και τον καπετάνιο, από όπου προκύπτει και ρατσιστικό κίνητρο πίσω από τη δολοφονία του Αντώνη.


Πηγή