Η καταστροφή σε ζωικό κεφάλαιο στην Θεσσαλία, είναι ανυπολόγιστη ενώ οι κτηνοτρόφοι είναι σε απόγνωση.

Ένα απέραντο νεκροταφείο ζώων έχει γίνει η Θεσσαλία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΛΓΑ, έχουν δηλωθεί νεκρά 49050 αιγοπρόβατα, 19295 χοίροι, 4186 βοοειδή, 40330 πτηνά και 43980 μελισσοσμήνη.

Η διαχείριση των επικίνδυνων νεκρών κουφαριών από τον Θεσσαλικό κάμπο, γίνεται με αργούς ρυθμούς. Μέχρι στιγμής, έχουν απομακρυνθεί 24856 νεκρά αιγοπρόβατα, 7500 νεκρά χοιρινά, 35 νεκρά βοοειδή και 23900 νεκρά πτηνά.

Στο Ψαθοχώρι στάνες και κτηνοτροφικές μονάδες έχουν καταστραφεί από το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Στο χωράφι ενός κατοίκου του Ψαθοχωρίου, του κ. Χρήστου, βρέθηκε το MEGA και η Γωγώ Μπαλή.

Όλα τα μηχανήματα είναι μέσα στα νερά ενώ το νερό είναι μολυσμένο. Ο κ. Χρήστος δήλωσε στο MEGA πως τα μηχανήματά του είναι κατεστραμμένα και προς απόσυρση.

Είναι σοκαριστικές οι εικόνες και στον στάβλο του κ. Χρήστου όπου είχε 105 ζώα. Από τα 105 ζώα του απέμειναν μόνο 5.

Η αρμόδια Αρχή του είπε πως πρέπει να τα… συγκεντρώσει μόνος του για έρθουν να τα πάρουν. Έτσι πλήρωσε κάποιους εργάτες, καθώς ο ίδιος είναι 70 ετών και δεν μπορεί να μπει να το κάνει. Μάζεψε τα ζώα στην άκρη του χωραφιού.

Ο κ. Χρήστος μάλιστα έχει χάσει και το σπίτι του το οποίο έπεσε από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας και των πλημμυρών που προκάλεσε, ενώ παντού υπάρχει δυσοσμία.

Δίπλα από το χωράφι είναι οι ζωοτροφές οι οποίες, βρίσκονται στα μολυσμένα νερά και με αυτές ταΐζει τα εναπομείναντα ζωντανά, καθώς δεν έχει κάποια οδηγία και δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί την κατάσταση.


Πηγή