Ο Αντώνης Καρυώτης ταξίδευε πολύ συχνά από την Κρήτη στον Πειραιά. Δεν ήταν ένα πρόσωπο άγνωστο στους ναυτικούς, ούτε στους εργαζόμενους της εταιρίας στο λιμάνι, όπως προκύπτει και από τις καταθέσεις μαρτύρων.

«Ήταν ένα πρόσωπο γνωστό στο χώρο του λιμανιού και έκανε τακτικές επισκέψεις από την Κρήτη στην Αθήνα. Τον αναγνώριζα σε επίπεδο που τον χαιρετούσα και με χαιρετούσε όπως τον γνώριζαν και αρκετά μέλη πληρώματος της γραμμής Πειραιάς – Ηράκλειο».

Μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, που φαίνονται σε βίντεο τη μοιραία ημέρα, λίγο πριν την από αναχώρηση του πλοίου, όχι μόνο υποστηρίζουν πως δεν τον γνώριζαν αλλά όπως προκύπτει από τα ανατριχιαστικά ηχητικά ντοκουμέντα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας προσπάθησαν να συγκαλύψουν τα όσα συνέβησαν.

Ο κυνισμός και η αδιαφορία για το γεγονός ότι έχει χαθεί μία ανθρώπινη ζωή σοκάρουν. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μην απολυθούν.

-Κ: Γ… θα πάμε για κατάθεση. Αυτό που θα πείτε… ότι το πλοίο είχαμε αμολήσει, είχαμε σηκώσει τον καταπέλτη και ξαφνικά τον είδαμε και ήρθε. Ερχόταν να μπει.

: Τον απωθήσαμε.

-Κ:  Όχι τον σπρώξαμε με φωνές. Το πλοίο έφευγε και καθώς προσπάθησε να μπει μέσα σηκώθηκαν τα πέδιλα. Ήταν ο ύπαρχος ο ναύκληρος εκείνη την ώρα και ο αξιωματικός που ήταν από πάνω και έβλεπε που κάναμε τις κινήσεις για να φύγουμε. Προσπαθώ να μην σας απολύσουν».

Το στέλεχος

Ο Αντώνης έχει πλέον δολοφονηθεί. Λίγο πριν το πλοίο επιστρέψει στον Πειραιά, ο πλοίαρχος έχει καταγραφεί να λέει στον ύπαρχο να ενημερώσει κάποιον ανώτερο.

Πλοίαρχος: Πάρε μία τον Κ…θέλει λεπτομέρειες για το τι έγινε…Μην πεις πολλά…

Λίγο πριν τον κατάπλου, ο προφυλακισμένος πλέον καπετάνιος, ακούγεται να ζητάει από το πρόσωπο κλειδί να τακτοποιηθούν όλα.

«Είχε εισιτήριο μου λέει ο λογιστής και βγήκε έξω κάτι να πάρει, έτσι μου είπε τώρα ο λογιστής. Δε ξέρω τι… δεν έχω στοιχεία… δεν μπορώ να ξέρω τι είδα… εγώ αυτό τους έχω πει. Πρέπει να τακτοποιηθεί… Να το δούμε».

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται η έκδοση και του βουλεύματος που θα κρίνει την ποινική μεταχείριση των δύο μελών του πληρώματος για τους οποίους ανέκυψε διαφωνία ανάμεσα σε ανακρίτρια και εισαγγελέα.


Πηγή