Ο Χρήστος Αδαμόπουλος από το Ψαθοχώρι Καρδίτσας έχασε τα 98 από τα 103 ζώα του. Όλη την ημέρα επικοινωνεί ξανά και ξανά με την κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας για να έρθουν να πάρουν τα νεκρά ζώα.

Περισσότερα από 100.000 νεκρά ζώα βρίσκονται στον κάμπο. Ορισμένοι κτηνοτρόφοι αναγκάστηκαν να πληρώσουν οι ίδιοι από την τσέπη τους το κόστος συγκέντρωσης των νεκρών ζώων σε ένα σημείο.

Οι κτηνοτρόφοι απευθύνουν έκκληση καθώς δεν έχουν πλέον τροφές για τα ζώα που επέζησαν και αναγκάζονται να ταϊζουν τα ζωντανά με ακατάλληλες ζωοτροφές.

3.500 τόνοι ζωοτροφών καταστράφηκαν σε ένα πλημμυρισμένο εργοστάσιο στην Καρδίτσα.

Οι επιστήμονες πλέον αγωνιούν για την υγειονομική βόμβα στην περιοχή. Όπως αποκαλύπτουν τα «ΝΕΑ», μπορεί να φτάσει και στο πιάτο μας μέσω της διατροφικής αλυσίδας, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος μόλυνσης για τους καταναλωτές αν τα κρέατα και τα γαλακτοκομικά από ζώα που κατανάλωσαν ακαταλληλες ζωοτροφές φτάσουν στο πιάτο μας.

Οι κάτοικοι στην περιοχή είναι αντιμέτωποι και με τις δερματικές παθήσεις.

Χωρίς πόσιμο νερό

Χωρίς πόσιμο νερό για 10η ημέρα παραμένουν οι κάτοικοι στον Βόλο. Το νερό που φτάνει στις βρύσες σύμφωνα με τις αναλύσεις που έγιναν δεν είναι πόσιμο, ενώ όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες δεν σκοτώνονται όλα τα μικρόβια με το βράσιμο του νερού.

Τα καταστήματα πλέον σερβίρουν σε πλαστικά πιάτα και ποτήρια.

Στη μάχη περισυλλογής νεκρών ζώων θα μπει και ο στρατός, ενώ με ελικόπτερα της Πολιτικής Προστασίας και του στρατού ξεκίνησαν και οι πρώτες αποστολές ζωοτροφών σε απομακρυσμένα χωριά της Θεσσαλίας.


Πηγή