Εγκαινιάστηκε σήμερα το Παπαστράτειο Πάρκο Αγρινίου και παραδόθηκε επισήμως στο κοινό, μετά την ήπια ανάπλαση του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε σύσσωμη η δημοτική αρχή, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και δημότες που θέλησαν να δουν από κοντά, με αφορμή την τελετή των εγκαινίων, τις αλλαγές που έγιναν αλλά και την τελική μορφή του Πάρκου.

Στην τελετή του αγιασμού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

«Ανοίξαμε επίσημα τις πόρτες στο Πάρκο μας. Είμαστε όλοι εδώ ξανά, περπατάμε στα γνώριμα μονοπάτια, περνάμε με συγκίνηση μπροστά από τις προτομές των μεγάλων μας ευεργετών της οικογένειας Παπαστράτου. Στεκόμαστε εδώ μπροστά στο εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος , δίπλα σε μια σύγχρονη παιδική χαρά όπου τα παιδιά μας παίζουν εδώ που κάποτε παίζαμε και εμείς» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου.

Και προσέθεσε «Μετά από χρόνια καθυστερήσεων το Παπαστράτειο Πάρκο γίνεται ξανά τόπος συνάντησης, αποκτά ζωή και χρώμα, φωνές και γέλια.

Το Παπαστράτειο Πάρκο, σύμβολο της πόλης αλλάζει σελίδα και γίνεται ξανά σημείο αναφοράς για τους Αγρινιώτες.  Ελάτε να χτίσουμε νέες μνήμες. Με συγκίνηση και χαρά παραδίδουμε σε όλους τους Αγρινιώτες το Πάρκο της καρδιάς μας».

Τέλος ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε ότι στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για την συντήρηση του κηποθεάτρου και ξεκινά σύντομα η ανακατασκευή του αναψυκτηρίου.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης,  τόνισε μεταξύ άλλων «Να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον δήμο Αγρινίου, συνεργαστήκαμε άψογα. Όσα έγιναν αποτελούν μια πρώτη ένδειξη όσων μπορούν να γίνουν στη συνέχεια.

Η εποχή της αναγέννησης ξεκίνησε για το Αγρίνιο και όλη τη Δυτική Ελλάδα. Ας χαρούμε λοιπόν αυτό το όμορφο πάρκο, να το χαρούν οι Αγρινιώτες , να το χαρούν οι επισκέπτες, να το χαρούνε και τα παιδιά μας”.

Πηγή: neaait.gr

Το άρθρο Το Παπαστράτειο Πάρκο αλλάζει σελίδα και γίνεται ξανά σημείο αναφοράς για τους Αγρινιώτες (βίντεο-φωτο) εμφανίστηκε πρώτα στο agrinio24.gr.


agrinio24.gr