Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα ζήτησε και έλαβε από τον εισαγγελέα ο 68χρονος που το μεσημέρι της Παρασκευής δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 39χρονο υπάλληλο σε πάρκινγκ στην οδό Πραξιτέλους στο κέντρο του Πειραιά.

Ο δράστης μεταφέρθηκε στα δικαστήρια Πειραιά γύρω στις 09.30 το πρωί χωρίς την παρουσία δικηγόρου και με την συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Ο 68χρονος ήταν γνωστός στην περιοχή για την προβληματική και εριστική συμπεριφορά του, ωστόσο κανείς δεν φανταζόταν ότι θα φτάσει στο σημείο να σκοτώσει έναν άνθρωπο για ασήμαντη αφορμή.

Ο ίδιος φαίνεται πως ενοχλούνταν από τη λειτουργία του πάρκινγκ στη γειτονιά του κι αυτός ήταν ο λόγος που τον ώθησε στο αποτρόπαιο έγκλημα.

Ο 68χρονος, μετά από την δολοφονία πήγε στο σπίτι του, σε κοντινή πολυκατοικία, όπου και συνελήφθη λίγη ώρα μετά.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τη στιγμή που ο ηλικιωμένος δολοφόνησε τον πατέρα των τριών ανήλικων παιδιών και υπάλληλο του πάρκινγκ είπε: «Επιτέλους, τον ”τελείωσα”, επιτέλους τον σκότωσα».

Αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA αναφέρουν ότι όταν ο δράστης έφθασε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά είπε στους αστυνομικούς: «Είχαμε χρόνια προστριβές. Έβαζαν τα αυτοκίνητα από το πάρκινγκ ακόμα και στο πεζοδρόμιο. Έκλειναν τους δρόμους. Είχα εκφράσει πολλές φορές την αγανάκτηση μου. Δεν ήθελα να καταλήξει έτσι».

O δράστης είχε παράνομα στην κατοχή του το όπλο και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μια παλιά καραμπίνα, σχεδόν σκουριασμένη που την είχε κρατήσει ο δράστης από την εποχή του πατέρα του.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 68χρονος σύμφωνα με τους κατοίκους προκαλούσε καθημερινά προβλήματα στη γειτονιά. Τον ενοχλούσε τόσο το ιδιωτικό πάρκινγκ που ήταν κάτω από το σπίτι του όσο και το κομμωτήριο δίπλα, που έβγαζε καρέκλες στο πεζοδρόμιο.


Πηγή