Οι Ένοπλες Δυνάμεις κήρυξαν τριήμερο εθνικό πένθος  για τον θάνατο των πέντε Ελλήνων.

Οι τραυματίες μοιράστηκαν σε νοσοκομεία της Λιβύης και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Αθήνα σε στρατιωτικά νοσοκομεία.

Πολλά στελέχη της αντιπολίτευσης εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους, όπως και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η τραγικότητα ενός τέτοιου συμβάντος εν ώρα εκπλήρωσης του ανθρωπιστικού τους καθήκοντος, η απώλεια της ζωής τους ενόσω επιχειρούσαν να προσφέρουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους προς τον δοκιμαζόμενο λιβυκό λαό, μας συγκλονίζει όλους. Εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήριά μου προς τις οικογένειές τους και εύχομαι οι τραυματίες σύντομα να αναρρώσουν».

Η συγκλονιστική μαρτυρία τραυματισμένου μέλους της ελληνικής αποστολής

Ένας από τους Έλληνες τραυματίες που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο της Βεγγάζης σε συνομιλία που είχε με Λίβυο αξιωματούχο που τον επισκέφτηκε είπε τα εξής:

«Ήρθα να βοηθήσω αλλά…δυστυχώς».

Η τραγική ιστορία της νοσηλεύτριας που έχασε τη ζωή της στη Λιβύη

Από αυτήν την κατάσταση έρχονται στο προσκήνιο και τραγικές ιστορίες. Μία εξ αυτών αφορά τη νοσηλεύτρια από το Ηράκλειο.

Η οικογένεια της αδικοχαμένης νοσηλεύτριας δεν αποτελεί το πρώτο χτύπημα της μοίρας στην οικογένειά της, καθώς ο αδερφός της είχε επίσης σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ενώ ο θείος της ήταν πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και έφυγε από τη ζωή επίσης εν ώρα καθήκοντος, όταν το αεροσκάφος στο οποίο στο επέβαινε κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής, συνετρίβη.


Πηγή