Είναι η συνάντηση που έκανε ο Έλον Μασκ, ιδιοκτήτης του Χ, και της αυτοκινητοβιομηχανίας Τesla με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Mασκ απέκτησε το χαριτωμένο αγοράκι, που ονομάζεται X AE A-XII, με την Καναδή τραγουδίστρια Grimes το 2020. Μαζί απέκτησαν στη συνέχεια και άλλα δύο παιδιά. Ο επιχειρηματίας ωστόσο έχει 10 παιδιά από 3 διαφορετικές συντρόφους.

Ζήτησε εργοστάσιο

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στο κτίριο όπου στεγάζονται η μόνιμη αντιπροσωπεία της Τουρκίας στον ΟΗΕ και το τουρκικό προξενείο στη Νέα Υόρκη.

Ο Τούρκος πρόεδρος μάλιστα άνοιξε όλα του τα χαρτιά προσφέροντας στον επιχειρηματία πολλές ευκαιρίες συνεργασίας με την Spacex ενώ δεν παρέλειψε να του ζητήσει και την δημιουργία εργοστασίου της Tesla, κάτι το οποίο δεν συζητούν για πρώτη φορά.

Ήταν πριν από πέντε περίπου χρόνια όταν και τότε Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν και Έλον Μάσκ είχαν συναντηθεί, με τον Ερντογάν να του αποκαλύπτει ότι σκοπεύει να να δημιουργήσει εργοστάσιο παραγωγής οχημάτων.

Οι δύο τους συναντήθηκαν και στο πλαισιου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου πριν από μερικούς μήνες όπου έκαναν μια θερμή χειραψία, αναθερμαίνοντας προφανώς τις σχέσεις τους και τώρα επανέρχεται όλο και πιο πιθανό το ενδεχόμενο επιχιρηματικής συνεργασίας του Μασκ με την Τουρκία μετά την πρώτη παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου
που κατασκευάζεται στην χώρα.


Πηγή