Λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα οι δράστες, που είχαν στήσει ενέδρα σε διασταύρωση του περιφερειακού δρόμου της πόλης, επιτέθηκαν στον δήμαρχο Λαμίας Θύμιο Καραΐσκο, ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητο του, σπάζοντας πρώτα το τζάμι του συνοδηγού και μετά το παρμπρίζ.

Μιλώντας το MEGA, ο δήμαρχος Λαμίας, Θύμιος Καραϊσκος, περιέγραψε το χρονικό της επίθεσης:
04:50 οδηγώντας ο ίδιος προς το σπίτι μου, δέχθηκα μια επίθεση από την οποία έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκίνητου και το τζάμι του συνοδηγού.

Ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραϊσκος νωρίτερα βρισκόταν προσκεκλημένος σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού, όπου κατήγγειλε ότι δέχεται απειλές και ύβρεις από συνυποψήφιό του και πρόεδρο της ΠΑΕ Λαμίας.

«Σε κάποια δεδομένη στιγμή προέβην σε καταγγελία σε βάρος ανθυποψηφίου μου ο οποίος είναι μεγαλομέτοχος και πρόεδρος τις ΠΑΕ Λαμίας. Του κυρίου Πανουργιά Παπαϊωάννου. Λέγοντας ότι ο κος Παπαϊωάννου από φίλος έγινε εχθρός, καθώς εγώ αρνήθηκα να μου επιβάλλει επιλογές, στον τρόπο ανάθεσης δημοσίων έργων. Είπα ότι ο κύριος Παπαϊωάννου μου τηλεφώνησε και μου είπε να μην προχωρήσω μια διαδικασία για ένα έργο με δημόσιο διαγωνισμό, αλλά με περιορισμένη πρόσκληση και διαπραγμάτευση», είπε ο κ. Καραΐσκος.

«Αυτή η καταγγελία τον εξόργισε και έγινε επίθεση από τον κ. Παπαϊωάννου στο πρόσωπό μου μόλις άκουσε αυτές τις καταγγελίες και αυτά που είπα στην εκπομπή. Εγώ προσωπικά και η οικογένειά μου έχουμε δεχθεί απειλές, και ύβρεις και από ανώνυμα τηλέφωνα και από τον ίδιο τον κ. Παπαϊωάννου ο οποίος μου μετέφερε απειλές δια μέσου τρίτων προσώπων», συνέχισε.

Μάλιστα ο δήμαρχος Λαμίας, ανέφερε ότι όλα αυτά τα έχει καταγγείλει στον εισαγγελέα με μηνυτήρια αναφορά, σε ανύποπτο χρόνο, ενώ και η εισαγγελία έχει προχωρήσει ήδη σε προκαταρκτική έρευνα.

Από την επίθεση ο κύριος Καραΐσκος δεν τραυματίστηκε, ωστόσο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.


Πηγή