Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ

«Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Έφη Αχτσιόγλου θα αναμετρηθούν την επόμενη Κυριακή για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ήταν οι νικητές του πρώτου γύρου των εκλογών», αναφέρει το Balkan Insight.

Κάποια εστιάζουν στην επιχειρηματική του δραστηριότητα και την ξαφνική στροφή του στην πολιτική.

«Ο επενδυτής της ναυτιλίας, Στέφανος Κασσελάκης, αναδεικνύεται ο πιθανός υποψήφιος για να ηγηθεί της ελληνικής αντιπολίτευσης. Ένας επιχειρηματίας που έγινε αριστερός πολιτικός είναι ο νικητής – έκπληξη του πρώτου γύρου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει το Tradewinds News.

Άλλα ΜΜΕ εστιάζουν στο γενικότερο προφίλ του και τη μηδενική, όπως γράφουν, πολιτική του εμπειρία.

«O 35χρονος, που έχει σπουδάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, επενδυτής στη ναυτιλία Κασσελάκης, που έχει δηλώσει ομοφυλόφιλος και έχει εργαστεί στην επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, δεν έχει καμία πολιτική εμπειρία. Απλά εξέφρασε την επιθυμία του να ηγηθεί του κόμματος τον Αύγουστο. Παρόλα αυτά, ο Κασσελάκης κατάφερε να ηγηθεί στον πρώτο γύρο των εσωτερικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ κερδίζοντας το 45% των ψήφων», συμπληρώνει το Balkan Insight, ενώ το Euractiv αναφέρει:

«Ο ‘νεόφερτος’ κερδίζει τον πρώτο γύρο των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ».

Το αφιέρωμα της Le Monde

Αναλυτικότερο όλων είναι το δημοσίευμα της Le Monde που ακολουθεί όλη την πορεία του κ. Κασσελάκη.

Η γαλλική Monde αναφέρεται στην επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη μετά τον πρώτο γύρο εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ και σκιαγραφεί το προφίλ του 35χρονου υποψήφιου, Το άρθρο τιτλοφορείται «Το Golden boy που διεκδικεί τα ηνία της Αριστεράς».

«Ο 35χρονος πρώην τραπεζίτης, με τα μανίκια του πουκάμισού του γυρισμένα, συστήνεται σε ένα κλιπ με απαλή μουσική υπόκρουση. Αθλητικός τύπος, διαπεραστικά μπλε μάτια, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έχει μια καριέρα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα».

Το άρθρο φιλοξενεί αποσπάσματα από το βίντεο με το οποίο συστήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Έφη Αχτσιόγλου, 38 ετών, μετριοπαθής πρώην υπουργός Εργασίας, ήταν το φαβορί. Στη συνέχεια, στις 29 Αυγούστου, ο μέχρι τότε άγνωστος Στέφανος Κασσελάκης προκάλεσε σάλο ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για την προεδρία στις επόμενες εκλογές του κόμματος».

Η νίκη ενός εκ των δύο υποψηφίων θα εξαρτηθεί από την υποστήριξη που θα παρέχουν οι άλλοι υποψήφιοι αναφέρουν τα περισσότερα ΜΜΕ.


Πηγή