«Προτεραιότητές μας τα μεγάλα έργα υποδομής»

«Πρόκειται για μια υποβαθμισμένη περιοχή η δυτική Θεσσαλονίκη, είναι ένας δήμος (σ.σ. του Παύλου Μελά) μεγάλος και πυκνοκατοικημένος, ο 16ος μεγαλύτερος στην Ελλάδα, ξεπερνά τις 100.000 σε πληθυσμό, με πολλά προβλήματα και καθημερινότητας αλλά και απουσία μεγάλων έργων υποδομής που θα δίνουν ανάσα αναψυχής και διέξοδο στους πολίτες», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης.

Ο κ. Ασλανίδης, ο οποίος ήταν αντιπεριφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που θέτει αυτός και ο συνδυασμός του για τον δήμο.

«Προτεραιότητές μας είναι τα μεγάλα έργα υποδομής, δηλαδή η ολοκλήρωση του μητροπολιτικού πάρκου του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, το οποίο παρότι ήταν προμετωπίδα των ζητημάτων που θα απασχολούσε την τωρινή διοίκηση, 9.5 χρόνια δεν έχει προχωρήσει όσο θα έπρεπε. Ένα μεγάλο πάρκο που θα είναι στολίδι για τη δυτική Θεσσαλονίκη και θα φέρει περιβαλλοντική και κοινωνικοπολιτιστική άνθιση».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Η παρούσα διοίκηση εξελέγη το 2014, επανεξελέγη το 2019, ως προμετωπίδα είχε το θέμα του μητροπολιτικού πάρκου και πάλι είναι στην προμετωπίδα των δικών της προτεραιοτήτων για το 2023. Δεν μπορεί όμως να εκλέγουμε μια διοίκηση τρεις 4ετιες με το ίδιο θέμα.

»Υπάρχει και το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου στην Πολίχνη, το οποίο οφείλουμε και αυτό να το διεκδικήσουμε, είναι 600 στρέμματα, εκεί που έχει χωροθετηθεί να γίνει το νέο ογκολογικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης».

Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται και «η ανθεκτικότητα του δήμου, η ετοιμότητά μας έναντι των πλημμυρικών φαινομένων και δευτερευόντως των πυρκαγιών. Υπάρχουν δύο μεγάλα ρέματα που διαπερνούν κάθετα τον δήμο μας, αντιπλημμυρικά έργα τα οποία και αυτά εξαγγέλλονταν αλλά δεν έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα».

Ο κ. Ασλανίδης είναι πατέρας 5 παιδιών και, όπως λέει, κατεβαίνει στην αυτοδιοίκηση γιατί θέλει «ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας».


Πηγή