Υπάρχουν και όρια είπε η Έφη Αχτσιόγλου για τις επιθέσεις που δέχεται από ιστοσελίδες και ανώνυμους λογαριασμούς στα social media και οποίες φαίνεται ότι επέδρασαν αρνητικά στην εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από την πρώτη στιγμή που βγήκα στην πολιτική σκηνή καλούμαι ως γυναίκα να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Ότι δεν είμαι το υποχείριο κάποιου ισχυρού άνδρα, ότι δεν είμαι διακοσμητική, ότι δεν είμαι μια ερωτική σχέση που με οδήγησε στη θέση ευθύνης», δήλωσε.

Η οργή της κας Αχτσιόγλου ξεχείλισε για τις προβοκάτσιες όπως έχει χαρακτηρίσει τα δημοσιεύματα τα οποία την ήθελαν να υπονομεύει τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα και μέσω sms την βραδιά των εθνικών εκλογών να του ζητά να παραιτηθεί από πρόεδρος.

«Ζητώ και από τον συνυποψήφιό μου Στέφανο Κασσελάκη, που έχει υποστεί και αυτός ανοίκειες επιθέσεις, απέναντι στις οποίες από την πρώτη στιγμή δημόσια έχω τοποθετηθεί, να πάρει θέση για το αυτονόητο. Να καταδικάσει τον πόλεμο λάσπης περί δήθεν υπονομευτών του Αλέξη Τσίπρα», ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε μέσω Καρδίτσας στην κα Αχτσιόγλου, αποφεύγοντας να εμπλακεί στο κάδρο των τοξικών επιθέσεων στο πρόσωπο της συνυποψήφιάς του.

«Χαμένοι στον κόσμο μας. Στα ποσοστά μας. Στις καρέκλες μας. Βαθιά νυχτωμένοι. Σήμερα, στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, μου έλεγαν «συγχαρητήρια» για το αποτέλεσμα και ντρεπόμουν. Ντρεπόμουν για μια προσωπική «επιτυχία» μέσα σε μία τέτοια συλλογική αποτυχία του κρατικού μηχανισμού», δήλωσε.

Η κα Αχτσιόγλου επανήλθε αυτή τη φορά χρεώνοντας την τοξικότητα σε βάρος της στον Παύλο Πολάκη για να στριμώξει ακόμη περισσότερο τον κ. Κασσελάκη να τοποθετηθεί.

«Το ερώτημα της ενότητας βαραίνει την από κει πλευρά και δεν μπορεί ο συνυποψήφιος που υποστηρίζεται από τον Παύλο Πολάκη ως τον βασικό του άνθρωπο να μην λέει ότι καταδικάζει αυτές του τύπου τις επιθέσεις. Δεν μπορεί τη μια μέρα να λες «εγώ είναι υπερ της ενότητας» και το επόμενο δευτερόλεπτο ο βασικός σου άνθρωπος να καθυβρίζει όποιον μιλά ελληνικά μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί σας θυμίζω δεν καθύβρισε μόνο εμένα. Καθύβρισε και το Νίκο Παππά καθύβρισε και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο», είπε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα μέσω της Αυγής και του αρθρογράφου της Θανάση Καρτερού που απηχεί τις απόψεις του, δεν κρίνεται επαρκής από την πλευρά Αχτσιόγλου – Τσακαλώτου.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε και επίσημα την υποστήριξή του στην κα Αχτσιόγλου με αιχμηρά βέλη για το ανύπαρκτο όπως είπε σχέδιο της υποψηφιότητας Κασσελάκη.

«Από την άλλη πλευρά, δεν έχουμε σχέδιο αλλά μια πρόταση: «ψηφίστε με γιατί μπορώ να κερδίσω, γιατί είμαι πετυχημένος, γιατί έχω προσόντα… εμπιστευτείτε με». Δεν το λες και στρατηγική νίκης επί μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, όπως εκφράζεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Την ίδια στιγμή πάντως συνεχίζονται και οι μετατοπίσεις στελεχών με τον Χάρη Μαμουλάκη από το στρατόπεδο Τσακαλώτου να μην ακολουθεί την γραμμή και να στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη στο δεύτερο γύρο.

Πεδίο σύγκρουσης μεταξύ των αντίπαλων στρατοπέδων αποτελεί και το ζήτημα των παλαιών μελών που δεν ψήφισαν την πρώτη Κυριακή. Στο συμπληρωματικό κατάλογο που άνοιξε για επικαιροποίηση των στοιχείων τους είχαν εγγραφεί περισσότερα από 7.000 παλιά μέλη.


Πηγή