Είναι ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το τραγικό τροχαίο σε κεντρικό δρόμο στο Πόρτο Ράφτη. Ο ήχος από τα φρένα που πατά ο οδηγός για να αποφύγει την γυναίκα με το παιδί που διασχίζουν το δρόμο είναι ανατριχιαστικός.

Αμέσως μετά ακούγεται ο εκκωφαντικός ήχος από την μετωπική σύγκρουση των δύο οχημάτων.

Η άσφαλτος γεμίζει στραπατσαρισμένες λαμαρίνες από τα αυτοκίνητα που έχουν γίνει σμπαράλια.

«Ήταν ότι είχε σουρουπώσει, βγήκανε στο δρόμο, ερχόταν το αυτοκίνητο αμέριμνο, τους απέφυγε, ντελαπάρισε το αμάξι και πήγε αντίθετο ρεύμα», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Δύο λάθη την ίδια στιγμή. Οι πεζοί δεν περνούσαν από την διάβαση και ο οδηγός έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα σε κατοικημένη περιοχή.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που αμέσως προκλήθηκε πυρκαγιά, οι περίοικοι έσπευσαν στο σημείο για να την σβήσουν με σκοπό να αποφευχθούν τα χειρότερα..

«Ακούμε ένα μεγάλο φρενάρισμα και μια τεράστια σύγκρουση. Πολύ σκόνη και καπνός. Βγήκαν με πυροσβεστήρες από απέναντι, εγώ έτρεξα κατευθείαν μέσα να πάρω την τροχαία τηλέφωνο», είπε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

«Εγώ έβγαζα ένα μηχανάκι κι είδα ένα αμάξι να περνάει στο αντίθετο ρεύμα και να τρακάρει μετωπική. Από κει και πέρα με τον πυροσβεστήρα μου σβήσαμε το αυτοκίνητο που καιγόταν», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες ήταν ο μοιραίος απολογισμός της σφοδρής μετωπικής σύγκρουσης.

«Φτάνοντας εδώ είδαμε τα δύο οχήματα να έχουν συγκρουστεί μετωπικά. Το ένα όχημα το είχαν ήδη σβήσει με πυροσβεστήρα, στο άλλο όχημα είχαν εγκλωβιστεί τρεις επιβάτες, δύο γυναίκες κι ένας άντρας, οι οποίοι φαινόντουσαν ταλαιπωρημένοι και πονούσαν από τα τραύματά τους», ανέφερε αυτήκοος μάρτυρας.

Ο 50χρονος οδηγός έχασε τη ζωή του ακαριαία, ενώ οι επιβαίνοντες στα άλλα οχήματα νοσηλεύονται με τον έναν από αυτούς να είναι σε σοβαρή κατάσταση.


Πηγή