Το φέρετρο φτάνει σκεπασμένο στην εκκλησία στο Μουζάκι της Καρδίτσας, με την γαλανόλευκη για την οποία ο Γιώργος έδωσε ότι πολυτιμότερο είχε. Ο Συνταγματάρχης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, ήταν το καμάρι του χωριού.

Το στρατιωτικό άγημα παρουσίασε όπλα αποδίδοντας τιμές. Η αδερφή του τρέχει προς την νεκροφόρα σπαράζοντας.

Η φωνή της μάνας και ο πόνος της ραγίζει τις πέτρες.

Βουβός ο πόνος της γυναίκας του.

Ο πατέρας προσπαθεί να φανεί βράχος, μιας και βράχο έδωσε την πατρίδα για να την προστατεύει και τώρα προσπαθεί να βρει λόγια παρηγοριάς για την μάνα.

Ο επικεφαλής του αγήματος προσπαθεί να ηρεμήσει την μάνα που θέτει το πιο αμείλικτο ερώτημα.

Καταδρομείς παίρνουν τον Γιώργο στους ώμους τους και οι καμπάνες τον αποχαιρετούν.

Με ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι οι κάτοικοι στο χωριό της Καρδίτσας που χτυπήθηκε και από την καταιγίδα Daniel, πενθούν για δεύτερη φορά. Αποχαιρέτησαν τον καταδρομέα ο οποίος θα ζει για πάντα στη μνήμη τους με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η εκκλησία στο Μουζάκι γεμάτη από στεφάνια. «Καλό ταξίδι», «ειλικρινή συλλυπητήρια, οι συμμαθητές σου», «Καλό παράδεισο αγόρι μου», «Αθάνατος», γράφουν ορισμένα από αυτά.

Η υποναύαρχος Γλυκερία Μεμεκίδου θα οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία το πρωί της Πέμπτης στην Κομοτηνή και η υποπτέραρχος Ευαγγελία Ανδρεαδάκη την ίδια ώρα στου Παπάγου.

Άπαντες προήχθησαν με προεδρικό διάταγμα.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρόν καθώς γνώριζε προσωπικά τον Συνταγματάρχη, όπως και τα περισσότερα στελέχη της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.

Με μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται τα δύο μεγαλύτερα της αδέλφια, η Λίλιαν Μανταλιός αποχαιρετά τους δυο τραγικούς διερμηνείς Άντζελα-Μοίρα και Φίλιππο, που βρήκαν ακαριαίο θάνατο, μαζί με τρία ακόμα μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη.


Πηγή