Οι Γερμανοί θα βρεθούν ξανά στο δρόμο των “ερυθρόλευκων” ένα χρόνο μετά, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του Europa League, με τα δεδομένα όμως να είναι διαφορετικά.

Το ημερολόγιο έγραφε 15 Σεπτεμβρίου 2022 όταν η Φράιμπουργκ υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης”, για την πρώτη αγωνιστική του Europa League, η οποία επικράτησε με το άνετο 3-0, στο δρόμο προς μια ονειρική χρονιά για τους Γερμανούς. Μάλιστα, η κληρωτίδα επέλεξε φέτος, ένα χρόνο μετά, Ολυμπιακός και Φράιμπουργκ να τα πουν ξανά με τα δεδομένα όμως… να είναι διαφορετικά.

Αρχικά, οι Πειραιώτες είναι άλλη ομάδα σε σχέση με την περσινή κακή τους χρονιά. Στο πάγκο βρίσκεται ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και υπάρχουν πολλές αλλαγές προσώπων στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου. Επίσης, το ξεκίνημα των “ερυθρόλευκων” είναι πέρα για πέρα ιδανικό. Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος έως τώρα στις επίσημες υποχρεώσεις του σε Super League και προκριματικά Europa.

Από την άλλην πλευρά, η Φράιμπουργκ δεν θυμίζει την ομάδα που την περσινή αγωνιστική σεζόν τερμάτισε στις ευρωπαϊκές θέσεις και που στο τέλος λίγο έλειψε να βρεθεί στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League.

Το ξεκίνημα της στην Bundesliga μπορεί να ήταν δυναμικό, καθώς επικράτησε εκτός έδρας της Χόφενχαϊμ (2-1) και εντός της Βέρντερ Βρέμης (1-0). Ωστόσο, στις τελευταίες αναμετρήσεις έχει δείξει αρκετά μειονεκτήματα (ειδικά στην άμυνα), στα οποία μπορούν οι “ερυθρόλευκοι” να εκμεταλλευτούν. Το στατιστικό αυτό επιβεβαιώνεται, καθώς βρίσκεται στις πέντε χειρότερες άμυνες του γερμανικού πρωταθλήματος (Γκλάντμπαχ, Άουγκσμπουργκ, Ντάρμσταντ, Μάιντζ και Φράιμπουργκ). Ενώ στα τελευταία δυο παιχνίδια έχει δεχθεί εννιά γκολ, χάνοντας 5-0 από την Στουτγκάρδη και 4-2 μέσα στην έδρα της από την Ντόρτμουντ.  Επίσης, να σημειωθεί ότι φέτος η Φράιμπουργκ άλλαξε τον βασικό της πορτιέρε, τον Φλέκεν, καθώς πουλήθηκε στην Μπρέντφορντ, ενώ το ξεκίνημα αγωνίζεται με τον 21χρονο, τον Ατουμπόλου, έναν ομολογουμένως άπειρος τερματοφύλακα.

Βέβαια, πέρα από το αμυντικό σκέλος, η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ έχει να αντιμετωπίσει και άλλον “πονοκέφαλο”, ο οποίος αφορά το επιθετικό κομμάτι. Οι Γερμανοί θα ταξιδέψουν χωρίς τον βασικό τους επιθετικό, Μίκαελ Γκρέγκοριτς. Λόγω τραυματισμού, ο διεθνής Αυστριακός φορ της Φράιμπουργκ δεν θα μπει στο αεροπλάνο για το ταξίδι της ομάδας στην Ελλάδα για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό για το Europa League, όπως αναφέρουν γερμανικά δημοσιεύματα.

O Γκρέγκοριτς θα απουσιάσει από το φετινό παιχνίδι με τους “ερυθρόλευκους”. Μάλιστα, την περσινή σεζόν σκόραρε δυο τέρματα στο “Γ. Καραϊσκάκης” στην νίκη της Φράιμπουργκ επί του Ολυμπιακού. (INTIME)

Ο Γκρέγκοριτς ταλαιπωρείται από μυϊκό τραυματισμό στην γάμπα, τον οποίo αποκόμισε από τα ματς της Εθνικής Αυστρίας και επιβαρύνθηκε στον αγώνα της ομάδας του με τη Ντόρτμουντ στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, ο Κρίστιαν Στράιχ θα στερηθεί τον άνθρωπο που πέρσι είχε συμμετοχή σε 20 τέρματα, έχοντας ως “θύμα” και τον Ολυμπιακό, όπου σκόραρε δυο γκολ.

Σε αντίθεση με τον Γκρέγκοριτς, ο οποίος δεν προπονήθηκε καν την Τετάρτη (20/09), προπονήθηκαν κανονικά οι Χέλερ, Λίνχαρτ, οι οποίοι ήταν αμφίβολοι το προηγούμενο διάστημα. Όπως, επίσης οι Κάιτελ και Φίλιπ είναι στην διάθεση του Κρίστιαν Στράιχ.

Μάλιστα, η Φράιμπουργκ δεν θα προπονηθεί στο “Γ. Καραϊσκάκης” για τον αγώνα της Πέμπτης (21/09) με τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του ομίλου του Europa League καθώς, ο Κρίστιαν Στράιχ αποφάσισε να ολοκληρωθεί η προετοιμασία της ομάδας του επί γερμανικού εδάφους.

Επιμέλεια: Γιώργος Γατής


Πηγη