Μιλώντας στο LIVE NEWS, ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος MARC, Θωμάς Γεράκης είπε πως ένας άνθρωπος 20 ημέρες πριν τις εκλογές είναι στην πρωτιά και διεκδικεί την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι για το βιβλίο Γκίνες.

«Πρέπει να δούμε και τις δύο πλευρές και το εκλογικό σώμα και τον υποψήφιο. Έχουμε ένα εκλογικό σώμα που μετά την αποχώρηση του Τσίπρα ήταν στα όρια της απόγνωσης. Ομάδες κοινωνικές που βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση είναι επιρρεπείς στο ρίσκο. Πιστεύω πως το 40% που ψήφισε πήρε αυτό το ρίσκο».

Όπως είπε, στις καμπάνιες συνήθως λένε στους υποψηφίους να λένε για ποιο λόγο να τους ψηφίσουν.

«Ο κ. Κασσελάκης μπόρεσε σε πέντε λέξεις:  ‘’Για να κερδίσω τον Μητσοτάκη’’. Η βασική υπόσχεση υπάρχει στις πέντε λέξεις και φαίνεται πως αυτό πείθει τον κόσμο».

Σε ερώτηση για το εάν θα μπορούσε όντως να νικήσει τον Κυριακό Μητσοτάκη, ο κ. Θωμάς Γεράκης είπε πως είναι νωρίς για να βγάλουμε τέτοια συμπεράσματα.

«Έχουμε το Συνέδριο τον Νοέμβριο που εκεί θα υπάρχει η απόφαση για το ποιον ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε. Την απάντηση αυτήν θα την δώσουμε το βράδυ των Ευρωεκλογών. Μέχρι τότε όλα είναι πιθανά».


Πηγή