Η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ του εργατικού κέντρου Αθήνας και το κάλεσμα του ΠΑΜΕ έβγαλε χιλιάδες εργαζόμενους στον δρόμο για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Μέλος της εκτελεστικής επιτροπής ΑΔΕΔΥ εξήγησε: «Σήμερα απεργούμε για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνηση που έρχεται σαν συνέχεια του νόμου Χατζηδάκη και ξεθεμελιώνει ότι κατέκτησαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία 140 χρόνια».

Ένταση στην σταδίου με εκπροσώπους του εργατικού κέντρου να ζητούν από οικοδόμο να σταματήσει να εργάζεται. Ένταση όμως και μέσα στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη και βουλευτών του ΚΚΕ. Στην πορεία παρούσα ήταν και η Έφη Αχτσιόγλου.

Στο Σύνταγμα, όπου έγινε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Δίνεται μία ηχηρή απάντηση σε όλη τη χώρα από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα ενάντια στην κυβέρνηση το κράτος τη μεγαλοεργοδοσία την συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ».

«Κάποιοι απεργούν γιατί αντιμετωπίζεται η μαύρη εργασία, η αδήλωτη εργασία, η υποδηλωμένη εργασία, γιατί νομοθετείται το να μην μπορεί κανείς να εμποδίζει τον εργαζόμενο, εφόσον το επιθυμεί, να πάει να δουλέψει» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το νέο νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων:

-Δυνατότητα παράλληλης απασχόλησης σε άλλον εργοδότη έως 5 ώρες

-Δυνατότητα εργασίας 6ης ημέρας με προσαύξηση 40%

-Δυνατότητα σύμβασης εργασίας κατά παραγγελία

«Έχουμε καταθέσει μία σειρά μέτρων στη βουλή όπως και η τροπολογία που καταθέσαμε σήμερα και αφορά το ξεπάγωνα των τριετιών», δήλωσε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, γραμματέας ΠΑΣΟΚ.

Από το πρωί το λεκανοπέδιο έζησε την απόλυτη κυκλοφοριακή ασφυξία. Τα μόνα μέσα μεταφοράς που λειτουργούσαν ήταν τα λεωφορεία.

Η ταλαιπωρία όσων έπρεπε να πάνε στην δουλειά τους αδιανόητη.


Πηγή