Στα άκρα η σύγκρουση των δύο μονομάχων 48ωρες πριν τις κάλπες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να μην απαντάει στην πρόκληση Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού της… του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους στην Κύπρο αντί να απαντά επί τόπου. Όπως ο κ. Ερντογάν όταν είχε έρθει όταν ήταν ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

-Δημοσιογράφος, διορθώνει: Το ψευδοκράτος

-Στέφανος Κασσελάκης: Το ψευδοκράτος.

Αυτή η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη που μετέδωσε ζωντανά το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις με την Έφη Αχτσιόγλου να κάνει λόγο για καινοφανή δήλωση και να τον καλεί να ανακαλέσει.

«Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει», τόνισε η ίδια.

Το «κρατίδιο» του Στέφανου Κασσελάκη πυροδότησε μεγάλες αντιδράσεις στην Κύπρο, ενώ από την ΝΔ καλούν τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει αν οι δηλώσεις Κασσελάκη αποτελούν θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε: «Ο κ. Κασσελάκης δεν έχει κάνει λεκτικό λάθος. Δεν φταίγανε τα ελληνικά του γιατί στα ελληνικά μπόρεσε να πει και το βόρειο και το κρατίδιο και το δικό τους. Σε οποιαδήποτε γλώσσα κι αν μιλούσε το ίδιο θα έλεγε. Γιατί αυτή είναι η θέση του».

Το κόμμα της Ελληνικής Λύσης σημείωσε: «Αποδεικνύεται ότι ο ”ουρανοκατέβατος πολιτικός Μεσσίας” εκτός από την ελληνική γλώσσα αγνοεί και τις ελληνικές θέσεις στην εξωτερική πολιτική».

«Μαθαίνω γρήγορα τις λέξεις»

Τα ξημερώματα ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε εξηγήσεις και τόνισε ότι δεν θα κρυφτεί ποτέ, ωστόσο παρά την προσπάθειά του να διορθώσει το λάθος, δέχθηκε νέα πυρά από την αντίπαλό του

«Είμαι πίσω στον τόπο μου, μόνιμα μόλις μερικούς μήνες. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά. Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα. Βεβαίως είναι ψευδοκράτος. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης για’ μένα».

Η Έφη Αχτσιόγλου σχολίασε: «Σίγουρα η χθεσινή του τοποθέτηση παρότι το ανακάλεσε δείχνει ότι υπάρχει μια κάποια έλλειψη η οποία είναι μάλλον κρίσιμη».

Με τον Στέφανο Κασσελάκη να λέει: «Είναι ξεκάθαρο το περιεχόμενο. Όταν οι άλλοι έχουν Turkaegean και δεν ασχολείται κανείς από τα ΜΜΕ γι’ αυτό το θέμα; Ο λαός είναι σοφός και την απάντησή του θα τη δώσει ξεκάθαρα την Κυριακή το βράδυ».

«Δεν είμαι τέλειος, σαν εκείνους που έφτιαξαν τον νόμο Κατρούγκαλου»

Απαντώντας μέσω σόσιαλ μίντια σε ό,τι χειρότερο όπως λέει γράφτηκε μετά το λεκτικό του ατόπημα ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι θα εκπροσωπεί τη χώρα διεθνώς στα αγγλικά μέχρι να γίνουν τα ελληνικά του το ίδιο καλά, ενώ άφησε νέες αιχμές για την Έφη Αχτσιόγλου.

«Δυστυχώς στα αγγλικά η σχετική ορολογία είναι εντελώς διαφορετική. Δεν είμαι τέλειος, σαν εκείνους που έφτιαξαν τον νόμο Κατρούγκαλου. Εγώ πατάω στην πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική και στα εθνικά μας θέματα».

Στα «χαρακώματα» οι μονομάχοι

Μετά τις αιχμές της Έφης Αχτσιόγλου για σεξισμό ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε το γάντι δημοσιοποιώντας πολιτικές προτάσεις που όπως είπε είχε δώσει στην συνυποψήφιά του στις 11 Ιουλίου προκειμένου να τις εντάξει στο πρόγραμμά

Στέφανος Κασσελάκης: «Στηρίζω τη συναγωνίστριά μου δημόσια, ακούω ”δε με στήριξες”. Βλέπω κάθε βίντεό της να στρέφει τα βέλη της σ’ εμένα, λες και εγώ είμαι ο Μητσοτάκης. Την αποκαλώ Έφη, όπως τον Αλέξη τον αποκαλώ πάντα Αλέξη, κι αντί για χέρι φιλίας το θεωρεί υποτίμηση».

Έφη Αχτσιόγλου: «Από τη στιγμή που αυτού του είδους οι θεωρίες οι προσβλητικές οι συκοφαντικές εισχώρησαν στο εσωτερικό της παράταξής μας θεώρησα ότι έπρεπε να πάρω θέση και να καλέσω και τον συνυποψήφιό μου να καταδικάσει αυτές τις συκοφαντικές επιθέσεις γιατί επαναλαμβάνονταν από πολλές πλευρές που βρίσκονται κοντά του».

Ενότητα με… «αλληλοκαρφώματα»

Δύο 24ωρα πριν την κάλπη που θα αναδείξει τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ οι μονομάχοι ξορκίζουν μεν την τοξικότητα τα «αλληλοκαρφώματα» δίνουν και παίρνουν.

Έφη Αχτσιόγλου: «Τα συνθήματα είναι αναγκαία στην πολιτική. Συμπυκνώνουν κάποιες έννοιες. Δεν μπορούμε να μένουμε στα συστήματα. Πρέπει να μιλάμε επί της ουσίας».

Στέφανος Κασσελάκης: «Έχω μπει σε ένα κουβούκλιο; Έχω μπει σε στούντιο μέσα; Κάνω μόνο βίντεο; Επικοινωνία; Είμαι μέσα στον κόσμο».

Έφη Αχτσιόγλου: «Δεν μπορώ να δω πως μπορεί να νικηθεί ο κ. Μητσοτάκης –γιατί είναι μια φράση που χρησιμοποιούμε συχνά αν δεν γίνεται και μια ισχυρή δομική μαχητική αντιπολίτευση από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ εντός της Βουλής».

Οι κάλπες την Κυριακή θα ανοίξουν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν 20.00 το βράδυ, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι ψήφισαν στις 17 Σεπτεμβρίου αλλά και τα 40.000 παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν συμμετείχαν την προηγούμενη αναμέτρηση.


Πηγή