Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μενέντεζ και η σύζυγός του Ναντίν κατηγορούνται από τον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα του Νιου Τζέρσεϊ ότι δωροδοκήθηκαν από τρεις επιχειρηματίες προκειμένου να τους βοηθήσουν τα σχέδιά τους, καθώς και να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, το ζεύγος Μενέντεζ έλαβε μετρητά, ράβδους χρυσού, ένα αυτοκίνητο πολυτελείας, εξόφληση υποθήκης σπιτιού, και αντιμετωπίζουν συνολικά 6 κατηγορίες.

Αρνείται τις κατηγορίες  Μενέντεζ

Ο γερουσιαστής αρνείται τις κατηγορίες, τις οποίες χαρακτήρισε ψευδείς. “Θα αθωωθώ και θα συνεχίσω να στέκομαι απέναντι σε κάθε δικτάτορα” δήλωσε πριν από λίγο γερουσιαστής.

Ο Μενέντεζ θα πρέπει να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου της ισχυρής Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, ιδιότητα με την οποία μπλόκαρε μέχρι τώρα την παράδοση προηγμένων οπλικών συστημάτων, όπως τα αεροσκάφη F-35 στην Τουρκία.

Οι Αμερικανοί Εισαγγελείς επιδιώκουν την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του ζεύγους Μενέντεζ, όπως το σπίτι τους στο Νιου Τζέρσεϊ, μια Μερσεντές και 566.000 δολάρια σε μετρητά, ράβδους χρυσού και τραπεζικούς λογαριασμούς.

«Η έρευνα είναι σε εξέλιξη, ενθαρρύνουμε όποιον διαθέτει πληροφορίες να εμφανιστεί, και να εμφανιστεί γρήγορα», δήλωσε ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Ντάμιεν Γουίλιαμ.

Ο Μενέντεζ είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για άλλη υπόθεση διαφθοράς στη Φλόριντα-πριν από 10 χρόνια- αλλά απηλλάγη.


Πηγή