«Στόχος η αντιμετώπιση της ανεργίας»

«Πλέον, ο τόπος μας θα στραφεί προς κατευθύνσεις στις οποίες έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, αυτό να περιμένουν οι πολίτες», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο  υποψήφιος περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας που μαστίζει την περιοχή.

«Το πιο σημαντικό για την περιοχή είναι η αντιμετώπιση του θέματος της ανεργίας. Αυτό για να γίνει πράξη θα συνδυάσουμε δύο πράγματα, πρώτον την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών, και δεύτερον τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω της επιχειρηματικότητας».

«Θα καταστήσουμε τον τόπο μας πιο ελκυστικό για επενδύσεις, θα δημιουργήσουμε μηχανισμούς προώθησης των επενδυτών», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Στόχος να μείνουν οι νέοι στην περιοχή»

Παρόμοιο στόχο, ως προς την αντιμετώπιση της ανεργίας αλλά και την παραμονή των νέων στον τόπο τους, έχει και ο υποψήφιος και νυν δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος.

«Έχουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο ξεκινήσαμε από το 2019, το ενέκριναν οι δημότες μας και τώρα διεκδικούμε την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης τους. Έχουμε σαν στόχο, και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, να δημιουργήσουμε τέτοιες προϋποθέσεις ώστε να μείνει η νεολαία στον τόπο μας. Αυτό είναι το κίνητρο για να συνεχίσουμε το έργο το οποίο έχουμε ξεκινήσει».

Όπως λέει ο ίδιος, στόχος της δημοτικής αρχής είναι «να δημιουργήσουμε περιβάλλον με υποδομές για να έχουμε μια πόλη το 2028 γεμάτη νέους ανθρώπους. Αυτό είναι το μέλλον του τόπου μας και η προσπάθεια δεν πρέπει να μείνει ημιτελής».

«Έχουν γίνει πάρα πολλά»

Τη συνέχιση του έργου του στον δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης επιζητά και ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Κωνσταντάτος.

«Έχουν γίνει πάρα πολλά, πάνω από 500 έργα και παρεμβάσεις. Αυτό που πρέπει και θα κάνουμε σίγουρα, είναι η ασφαλτόστρωση όλων των δρόμων και η ανακατασκευή πεζοδρομίων».

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντάτο, στόχος είναι και το «πάντρεμα» της «παλαιάς με τη νέα πόλη που χτίζεται στο Ελληνικό και να φέρουμε ανταποδοτικά μεγάλα έργα στον λαό της περιοχής μας».

«Το έργο του Ελληνικού είναι αποτέλεσμα ότι η αυτοδιοίκηση ξέρει να διαπραγματεύεται, να διεκδικεί και να φέρνει αποτελέσματα μετρήσιμα».


Πηγή