Το τελευταίο αντίο στα δυο αδέρφια που έχασαν την ζωή τους στo φονικό τροχαίο της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη είπαν το μεσημέρι στο κοιμητήριο της Βουλας συγγενείς και φίλοι των αδικοχαμενων Ελλήνων.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς της Άντζελας-Μόϊρας και του Φίλιππου-Αντώνιου Μανδαλιού, καθώς και ο σύζυγος της κοπέλας, με την οποία ειχαν παντρευτεί πριν από λίγους μήνες.

Στην κηδεία παρούσα και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσιρας.

«Η Εύη δεν ήθελε να πάει στη Λιβύη»

Ανάμεσα στους πέντε νεκρούς της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη ήταν και η Εύη Ανδρεαδάκη, η νοσηλεύτρια της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασε την ζωή της στη φονική σύγκρουση.

Ο σύζυγος της αποκαλύπτει στο MEGA ότι η 40χρονη δεν γνώριζε ότι θα προσγειώνονταν στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης.

«Εγώ μίλαγα με την Εύη μέχρι και που μπήκε στο λεωφορείο. Όλα τα μηνύματα μου έστελνε η Εύη μέσα από το WhatsApp. Δεν μίλησα τηλεφωνικά με την Εύη από τη στιγμή που έφτασε στη Βεγγάζη. Και η Εύη έμαθε ότι θα φτάσει στη Βεγγάζη όταν προσγειώθηκαν. Η Εύη και εγώ, όταν μου είπε η Εύη που θα πάει ξέραμε άλλο αεροδρόμιο», είπε ο σύζυγός της.

Συγκλονισμένος ο σύζυγος της αποκάλυψε στο MEGA ότι η σύζυγος του δεν επιθυμούσε να πάρει μέρος στην αποστολή στη Λιβύη. Υποστηρίζει πως η 40χρονη εξέφρασε τις αντιρρήσεις της όμως αναγκάστηκε να μπει στο αεροπλάνο για τη χώρα της βόρειας Αφρικής.

«Επειδή έχει γραφτεί ότι πήγε η ίδια εθελοντικά το λέω κατηγορηματικά ότι η Εύη δεν πήγε εθελοντικά εκεί πέρα. Τους υποχρέωσαν. Την βάλανε στη λίστα από την Υπηρεσία και τη έθεσαν σε δίωρη αναμονή από την Πέμπτη. Η Εύη πέρναγε σχολείο στα ελικόπτερα στο Μαραθώνα και εκεί την ενημέρωσαν ότι είσαι σε δίωρη αναμονή να φύγεις για τη Λιβύη. Δεν μπήκε εθελοντικά το λέω κατηγορηματικά αυτό».

«Εξέφρασα τις βαρύτατες αντιρρήσεις, δηλαδή τις σφοδρές αντιρρήσεις σε αυτό το κομμάτι, σε φάση που να μου λέει «δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, στήριξε με σε αυτό». Πήγε σε εμπόλεμη ζώνη γιατί της το επιβάλανε».

Το μαύρο κουτί της τραγωδίας στη Λιβύη

Την ίδια ώρα, το «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» φέρνει στο φως της δημοσιότητας την έκθεση του προξένου της Ελλάδας στη Βεγγάζη, πρέσβη Σταύρου Βενιζέλου. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία στο όχημα που εμβόλισε την ελληνική αποστολή δεν επέβαινε οικογένεια αλλά μέλη ΜΚΟ.

H έρευνα του Στρατού, της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Εξωτερικών βρίσκεται σε εξέλιξη για να φωτιστούν όλες οι σκοτεινές πτυχές της τραγωδίας στη Λιβύη που στοίχισε την ζωή σε πέντε Έλληνες.


Πηγή