Απανωτά είναι τα περιστατικά εκφοβισμού, ακόμη και ακραίας βίας στα σχολεία, ανάμεσα σε μαθητές, σε ένα φαινόμενο που εξελίσσεται σε μάστιγα.

Στο βίντεο που αποκάλυψε το MEGA, ένα κορίτσι, 15 μόλις ετών, βασανίζει 13χρονο μαθητή, με την παρέα της να καταγράφει τις απαράδεκτες σκηνές.

Ο 13χρονος προσπαθεί αρχικά να καλύψει το πρόσωπό του με ένα καπέλο, επιλέγοντας να μην σηκώσει χέρι σε κορίτσι. Υπομένει τον εκφοβισμό και τα χτυπήματα, ακόμη και στο κεφάλι, με κάποιους μάλιστα να ζητούν από την 15χρονη να συνεχίσει.

Οι γονείς του 13χρονου υπέβαλαν μήνυση στην οικογένεια της 15χρονης και έδωσαν κατάθεση σε αστυνομικούς για το μαρτύριο του παιδιού τους.

«Μάστιγα» η βία μεταξύ ανηλίκων

Η νέα επίθεση έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα ανάλογων επεισοδίων απίστευτης αγριότητας, ανάμεσα σε μαθητές.

Μετά τον ξυλοδαρμό του 13χρονου μέσα σε σχολικό συγκρότημα στο Ρέθυμνο, ένας 16χρονος μαθητής δέχθηκε επίθεση με γροθιές στο πρόσωπο από εξωσχολικούς στα Χανιά.

Όλα συνέβησαν την περασμένη Τετάρτη. Ο 16χρονος περίμενε στο προαύλιο του σχολείου τους φίλους του, όταν δέχθηκε στο πρόσωπο ένα πλαστικό μπουκάλι, που εκσφενδονίστηκε από την απέναντι καφετέρια.

«Και του λέει «γιατί το έκανες αυτό;». Ε, γιατί έτσι θέλω και έτσι γουστάρω, ήταν η απάντηση του νεαρού αυτού που του πέταξε το μπουκάλι. Και του λέει «έλα μέσα να μου πεις ότι έτσι γουστάρεις και λοιπά». Μπήκε, λοιπόν, αυτός μέσα με άλλα παιδιά εξωσχολικά, που ήταν στην παρέα του», είπε η μητέρα του 16χρονου.

Αν και με την παρέμβαση εκπαιδευτικών οι εξωσχολικοί προσωρινά αποχώρησαν, αργότερα επανήλθαν και ένας εξ αυτών τον χτύπησε με δύναμη στο πρόσωπο.


Πηγή