Φυλακισμένη μέσα στο ίδιο της το σπίτι κρατώντας στην αγκαλιά της το μόλις 2,5 ετών κοριτσάκι της και βιώνοντας ένα αδιανόητο μαρτύριο, από τον σύζυγό της, έζησε για δύο ολόκληρα χρόνια μια 22χρονη στον Βόλο.

«Δύο χρόνια δεν την είχαμε δει την κοπέλα, ούτε το μωρό, το οποίο ήταν τρομοκρατημένο το μωρό από το περιστατικό», είπε γειτόνισσα.

Η κακοποίηση καθημερινή, ανέβαινε τον δικό της Γολγοθά έγκλειστη και απομονωμένη από όλους.

«Πάντα βλέπαμε τα παντζούρια αυτή την πόρτα να είναι κλειστά κι αναρωτιόμασταν δε μένει κανείς;», είπε η γειτόνισσα.

Η φρίκη που θυμίζει μεσαίωνα αποκαλύφθηκε το βράδυ της Πέμπτης όταν γείτονες άκουσαν τις κραυγές από το εσωτερικό του σπιτιού, στο οποίο ο 28χρονος κρατούσε τη γυναίκα του και το παιδί τους.

Όταν η γειτονιά αντιλήφθηκε το κακό, τουλάχιστον δέκα γυναίκες βγήκαν έξω για να προστατέψουν την 22χρονη μητέρα και το παιδί της. Τότε ο 28χρονος προσπάθησε να διαφύγει. Μια γυναίκα τον σταμάτησε και τότε ο εκτός εαυτού άνδρας την χτύπησε.

«Είχε τα κλειδιά στο χέρι κι όταν βλέπω ότι πάει να φύγει με το μηχανάκι, έρχομαι εδώ, κρατάω την πόρτα, αντιστέκομαι, αυτός αρχίζει και με σπρώχνει, μου κρατάει τα χέρια και μου ρίχνει μια μεγάλη κουτουλιά στο κεφάλι και τη μύτη», ανέφερε η γειτόνισσα.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και όταν μπήκαν μέσα στο σπίτι είδαν μητέρα και κόρη να είναι σαν ένα ανθρώπινο κουβάρι.

Η μητέρα, που είχε πάρει αγκαλιά το παιδί της, ήταν μέσα στα αίματα.

Εκείνο το βράδυ ο 28χρονος προσπάθησε να τη στραγγαλίσει

«Μου είπε στο νοσοκομείο καθώς πηγαίναμε, χτύπησε και το παιδάκι αυτός. Μου φίλαγε τα χέρια και μου έλεγε μ έσωσες. Κι όταν την ρώτησα πως το έκανε αυτό στο λαιμό μου λέει πρώτα με μαχαίρι και με το που άκουσε την αστυνομια πέταξε το μαχαίρι κι αρχισε να με σφίγγει με τα δάχτυλά του», ανέφερε η γειτόνισσα.

«Έχω φάει σκληρότερο ξύλο, έχω φτάσει πολλές φορές κοντά στον θάνατο. Με απειλούσε πως εάν το σκάσω για την Αλβανία θα έρθει να σκοτώσει τους γονείς μου», δήλωσε η 22χρονη.

Ο 28χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή και ζήτησε προθεσμία για την Τρίτη.

Ζωή κόλαση

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στην Αλβανία όταν η κοπέλα ήταν μόλις 18 ετών, σε έναν γάμο «αναγκαστικό» και κανονισμένο από την οικογένειά της και περίπου 1,5 χρόνο αργότερα απέκτησαν μαζί ένα παιδί, για το οποίο της επιτέθηκε με απίστευτη βαναυσότητα,επειδή δεν ήθελε κορίτσι.

Το 2021 μετακόμισαν στον Βόλο, ενώ ο 28χρονος δεν την άφησε να μάθει ελληνικά, γιατί ποτέ δεν της επέτρεψε επαφή με κάποιον άνθρωπο.

Οι ξυλοδαρμοί ήταν καθημερινοί και ο 28χρονος δεν επέτρεπε στη μητέρα ούτε να επισκεφθεί γιατρό για τα εμβόλια του παιδιού, ούτε να καλέσει γιατρό στο σπίτι.

Ο 28χρονος κατηγορούμενος όταν έφευγε από το σπίτι ενεργοποιούσε ασύρματη κάμερα για να παρακολουθεί τις κινήσεις της γυναίκας του. Η 22χρονη έβγαινε από το σπίτι μόνο με την παρουσία του κακοποιητικου συζύγου της και πατέρα του παιδιού τους.

Η μητέρα και το παιδί βρίσκονται με εισαγγελική εντολή σε καθεστώς προστασίας.


Πηγή