Ο κ. Ηλιόπουλος μίλησε για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι σημαντικό ότι την προηγουμένη φορά πήγαν 150.000 μέλη και ψήφισαν. Δημιουργείται ένα πλαίσιο ασφυξίας μετά τις εκλογές με την πολιτική Μητσοτάκη. Συζητούσαμε για το 13ωρο, σε όλη την Ευρώπη μειώνεται ο χρόνος εργασίας και στην Ελλάδα συζητάμε για 13ωρο σε μια χρόνια με 135 σε χώρους εργασίας. Η κοινωνία χρειάζεται μια ισχυρή αντιπολίτευση και μία ισχυρή προοδευτική φωνή. Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα της κ. Αχτσιόγλου είναι μία βαθιά ενωτική υποψηφιότητα, και είναι κρίσιμο ότι πολλά σοσιαλιστικά στελέχη στηρίξουν την κ. Έφη Αχτσιόγλου, για παράδειγμα η Λούκα Κατσέλη και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο κ. Ραγκούσης, τα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ, άρα είναι μια υποψηφιότητα που εμπλέκει και τη διεύρυνση και τα ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα της είναι ενός ανθρώπου που έχει δοκιμαστεί πολιτικά, και στα δύσκολα, με κρίσιμα αποτελέσματα στο υπουργείο Εργασίας. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να εκφράσει το πολιτικό σχέδιο για την επόμενη μέρα», είπε αρχικά.

Τι συνέβαλλε στο να ψηφίσει ο κόσμος το «άγνωστο» και όχι πρόσωπο με πολιτικό σχέδιο και προϋπηρεσία;

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, «είναι ένα αποτέλεσμα που “γυρίζει”. Ο κ. Κασσελάκης είναι το φαβορί αλλά είναι κάτι που “γυρίζει”. Ο κ. Κασσελάκης στηρίχθηκε σε ένα αποτέλεσμα το οποίο πυροδοτήθηκε από συγκεκριμένους μηχανισμούς. Δεν έγινε από το πουθενά, υπήρξαν άνθρωποι που δουλέψαν γι΄αυτό. Υπήρξε στήριξη δεν γινόταν διαφορετικά. Στον Α’ γύρο έπαιξε ρόλο και ένα ψεύτικο αφήγημα και μιλούσε γι΄αυτούς που υποστηρίζουν την κληρονομιά του Αλέξη Τσίπρα και γι΄αυτούς που την υπονομεύουν, το οποίο πυροδοτήθηκε και από ψεύτικα δημοσιεύματα».

Και πρόσθεσε: «Ο κάθε πολίτης μπορεί να φέρει στο μυαλό του τη φωτογραφία απ΄ την παρουσίαση προγράμματος στις εκλογές του 2019, και τη φωτογραφία το 2023, και θα δει ότι πάντα δίπλα του είναι η Έφη Αχτσιόγλου. Όλα αυτά στο τέλος της ημέρας υποτιμούν και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα αυτά τα δημοσιεύματα. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρώην πρωθυπουργός και αυτό το κεφάλαιο δεν μπορεί να σπαταλιέται για χαζομάρες. Δεν πιστεύω ότι με τη στάση του ο κ. Τσίπρας ότι «αβαντάρει» τον κ. Κασσελάκη. Η πλευρά Κασσελάκη ξεπέρασε τα όρια όχι μόνο με τις αναφορές για τον νόμο Κατρούγκαλου αλλά και της πλήρους υιοθέτησης της ρητορικής Μητσοτάκη με τη φράση “εγώ δεν έχω στο πλευρό μου βουλευτή που μίλαγε για τουρκική μειονότητα”. Κανείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχει κάνει αυτό και είναι ντροπή».

Ο κ. Ξεκαλάκης αναφέρθηκε επίσης στις εκλογές ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είναι αμήχανη η στάση του ΠΑΣΟΚ, είναι σεβασμός απέναντι στις διαδικασίες ενός όμορου κόμματος. Απειλή για το ΠΑΣΟΚ είναι όσα διακυβεύονται στην κοινωνία από τις πολιτικές της ΝΔ. δεν βλέπουμε το ΣΥΡΙΖΑ ως αντίπαλο. Έχουμε ένα σχέδιο που εκκίνησε από τον πρόεδρό μας Νίκο Ανδρουλάκη τον Δεκέμβριο του 2021. Είχαμε έναν στόχο στις εκλογές για μία εμφατική αύξηση στις εθνικές εκλογές. Εύχομαι στις ευρωεκλογές να είμαστε δεύτερη δύναμη και παράλληλα να συμβάλλουμε στην υποχώρηση των ποσοστών της ΝΔ και στο τέλος της 4ετίας να εγκρίνει ο λαός το κυβερνητικό μας πρόγραμμα», επεσήμανε ο κ. Ξεκαλάκης.

Για τις εσωκομματικές εκλογές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και για το κατά πόσο θα επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις και τα ποσοστά της ΝΔ, μίλησε ο Νίκος Ρωμανός.

«Κάθε ανοιχτή διαδικασία είναι ένα θετικό γεγονός. Είναι σημαντικό για την αντιπολίτευση η ενεργή συμμετοχή και είναι καλό και για το πολιτικό μας σύστημα, το να υπάρχει μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα. Εάν σήμερα βγει μια δημιουργική αξιωματική αντιπολίτευση που να μπορούμε συζητάμε για κρίσιμα συγκεκριμένα θέματα και προτάσεις και να γίνουμε καλύτεροι, αυτό είναι θετικό. Δεν θα μπω στα εσωτερικά του κόμματος είναι απόφαση των ψηφοφόρων το πρόσωπο. Εγώ θα ήθελα από την επόμενη μέρα να ακούσω συγκεκριμένες προτάσεις στα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα, που συζητήσαμε στη Βουλή και που ανέλυσε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ», υπογράμμισε με τη σειρά του.

Για την επερχόμενη κακοκαιρία στην Θεσσαλία και την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού ο κ. Ρωμανός τόνισε πως, «γίνονται αυτές τις μέρες απανωτές συσκέψεις για είμαστε έτοιμοι γι΄αυτό στο οποίο αναφέρεστε. Το τι έγινε λάθος, κατατείνει στο ότι και προληπτικά αναφορικά με τα έργα που είχαν ξεκινήσει να υλοποιούνται, και όσον αφορά στον συντονισμό, έγινε ένας πρωτόγνωρος συντονισμός. Θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι».

«Την προηγουμένη φορά η πρόβλεψη του Αστεροσκοπείου είχε δώσει κόκκινο συναγερμό. Ο Στρατός δεν ήταν σε καμία επιχειρησιακή ετοιμότητα. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά ενότητα, όπως και η Έφη Αχτσιόγλου Όσοι μιλάνε για υπονομευτές πρέπει να απαντήσουν γι΄αυτό», σχολίασε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Ο κ. Ανδρουλάκης πήγε στη Θεσσαλία με κλιμάκιο, και είδε τις καταστροφές, και είδε ότι ακόμα υπάρχουν νεκρά ζώα, λιμνάζοντα νερά και φαίνεται για ακόμη μία φορά η ολιγωρία του δήθεν επιτελικού κράτους. Έχει επικοινωνιακή η στρατηγική της ΝΔ», κατέληξε ο κ. Ξεκαλάκης.


Πηγή