Είναι το βίντεο που δημοσίευσε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Χρήστος.

-Ράμπα;
(οδηγός λεωφορείου): Δεν έχεις βοηθό;
-Όχι. Η ράμπα δε λειτουργεί;
(οδηγός λεωφορείου): Όχι, άσε θα σε βοηθήσω εγώ. Δεν έχεις βοηθό ρε;
-Όχι, όχι.
(οδηγός λεωφορείου):Γιατί;
-Μόνος μου βγαίνω έξω.
(οδηγός λεωφορείου):Γιατί πας έξω;
-Να μη βγαίνω μόνος μου;
(οδηγός λεωφορείου):Ε να μην βγαίνεις! Αφού δεν μπορείς.

«Να πω την αλήθεια το πήρα στην πλάκα λίγο στην αρχή. Έλεγα χαχα οκ το λέτε για πλάκα, από μέσα μου το έλεγα αυτό. Φάνηκε όμως ότι δεν το έλεγε στην πλάκα. Εντάξει δε σοκαρίστηκα και πολύ, γιατί είναι πράγματα που συμβαίνουν πάρα πολύ», δήλωσε ο Χρήστος Μελέτης.

«Τα λεωφορεία είναι ο ορισμός του μη προσβάσιμου μέσου. Το είδατε στο βίντεο, δε λειτουργούσε και η ράμπα. Έπειτα είναι σημαντική η εκπαίδευση των οδηγών. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλα τα ανάπηρα άτομα. Δηλαδή και στο δρόμο μπορεί να μου πούνε, α, δεν έχεις κάποιο να σε συνοδεύει;», ανέφερε.

Η ΟΣΥ, από την πρώτη στιγμή που είδε το φως της δημοσιότητας το βίντεο ξεκίνησε την διαδικασία εντοπισμού του οδηγού. Ο οδηγός βρέθηκε, είναι ένας άνδρας 60 ετών, από τους πιο παλιούς οδηγούς στον χώρο κι έχει κληθεί ήδη στο πειθαρχικό, ενώ θέση για το συμβάν πήρε και ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταικούρας.

«Ενημερωθήκαμε άμεσα και τη Δευτέρα θα υποδεχθούμε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τον Χρήστο Μελέτη για να συζητήσουμε μαζί του τα θέματα προσβασιμότητας στις δημόσιες συγκοινωνίες που έχουν τεθεί», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών.

«Είναι πολύ δύσκολο να βγω έξω»

Και δεν είναι μόνο η προσβασιμότητα στα ΜΜΜ. Η μετακίνηση των ανθρώπων με αμαξίδια στους δρόμους της πρωτεύουσας διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία τις περισσότερες φορές κι αυτό είναι κάτι που ο Χρήστος αναδεικνύει μέσα από τα προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα.

«Είναι πολύ δύσκολο να βγω ένα καφέ με τους φίλους μου, ειδικά τώρα που μικραίνει η μέρα, το βράδυ για να βγω έξω έχω παντού στο αμαξίδιο και στην τσάντα φωτάκια γιατί επειδή δεν υπάρχουν πεζοδρόμια κινδυνεύει η ζωή μου. Στη Νέα Ιωνία υπάρχουν αρκετές ελλείψεις ειδικά προσβασιμότητας. Αυτές οι ελλείψεις πρέπει να αντιμετωπιστούν, δοκιμάζω διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι να βάλω υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος», δήλωσε.

Αύριο αναμένεται να βρεθεί στο υπουργείο μεταφορών και να συζητήσει με τον Χρήστο Σταϊκούρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με σκοπό τέτοιες συμπεριφορές να μην καταγραφούν ποτέ ξανά.


Πηγή