«Μεγάλο ζήτημα με το νερό»

«Έχουμε ζητήματα. Παρότι έχουμε νερό, δεν είναι ποιοτικό. Κάνουμε μια υπερπροσπάθεια, ιδρύσαμε τη ΔΕΥΑ και από εκεί υδρεύομε την πόλη της Γαστούνης και τη δημοτική κοινότητα του Λευκοχωρίου με διυλισμένο νερό», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο δήμαρχος του Πηνειού Ηλίας, Ανδρέας Μαρίνος σχετικά με πρόβλημα του δήμου τον οποίο υπηρετεί.

«Το πόσιμο νερό υπάρχει ήδη στις βρύσες του κατοίκου της Γαστούνης και του Λευκοχωρίου. Μας πήρε δύο χρόνια να το λύσουμε, είμαι πρώτη φορά δήμαρχος, και φιλοδοξούμε ότι με την ολοκλήρωση αυτής της θητείας θα έχουμε νερό παντού».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, μεγάλο ζήτημα προκύπτει και από τα ενεργειακά.

«Έχουμε προγραμματίσει να αξιοποιήσουμε την ακίνητη περιουσία που έχει ο δήμος προσβλέποντας σε ενεργειακές κοινότητες και συμπράξεις τέτοιες που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να περιστείλουμε τις δαπάνες που έχουμε για το ρεύμα, και από την άλλη να εξοικονομήσουμε πόρους για να ελαφρύνουμε τον απλό δημότη».

Όπως είπε ο δήμαρχος, η τουριστική σεζόν της περιοχής, αν και μικρή, πήγε καλά, ενώ ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής θα δώσει και η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου.

«Η Ηλεία είναι ένας ανεξερεύνητος τόπος που τώρα με την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου της Ολυμπίας Οδού, θα υπάρξει ένα αναπτυξιακό τσουνάμι».

Ο ίδιος σημειώνει πως δρομολογήθηκε και το θέμα του μουσικού σχολείου της περιοχής, που για 24 χρόνια στεγάζεται σε κοντέινερ.

«Ήδη βρισκόμαστε στην κατασκευή, έχει μπει η ανάδοχος εταιρεία, ο ΙΛΙΣΣΟΣ. Έχει υποχρέωση σε 1,5 χρόνο να το έχει έτοιμο».


Πηγή