Ο 20χρονος πάουερ φόργουορντ της Παρτίζαν μίλησε στο ertsports.gr για τη συνεργασία του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, την εμπειρία του στην Αμερική και τις συμβουλές που δέχεται από τον “Kill Bill”.

Ένας από τους πιο ταλαντούχους νεαρούς παίκτες της Euroleague είναι ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς και από το επίθετο καταλαβαίνει κανείς την σχέση του με την Ελλάδα. Η οικογένειά του ζει μόνιμα στην Αθήνα και ο ίδιος εδώ μεγάλωσε. Ο πατέρας του είναι ο Ντούσαν Βούκτσεβιτς, άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού και του Απόλλωνα Πάτρας και νυν βοηθός προπονητή στο Περιστέρι.

Στην Ελλάδα έκανε τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ ο γιος του Τρίσταν, ο οποίος ήταν μέλος των ακαδημιών των “ερυθρολεύκων”, πριν συνεχίσει στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης και πλέον στην Παρτίζαν. Πλούσιο βιογραφικό ήδη και στο παρκέ αποδεικνύει πως δικαίως θεωρείται ένας από τους ελπιδοφόρους αθλητές στην Ευρώπη, της γενιάς του 2003.

Ο 20χρονος ψηλός επισκέφθηκε ξανά τη χώρα μας, για να αγωνιστεί με την ομάδα του στο 5ο τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος” και στο περιθώριο της διοργάνωσης μίλησε στο ertsports.gr, αρχικά για την εμπειρία που έζησε το καλοκαίρι στην Αμερική, καθώς επιλέχθηκε στο νούμερο 42 του ντραφτ από τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς και συμμετείχε στο Summer League του ΝΒΑ.

«Ήταν τέλεια. Ήμουν μαζί με την οικογένειά μου, καθίσαμε περίπου μία εβδομάδα με δέκα μέρες στην Ουάσινγκτον με τους Ουίζαρντς και μετά πήγαμε στο Λας Βέγκας. Πέρασα ωραία, έπαιξα καλά και ήμουν πολύ ευχαριστημένος» τόνισε ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς.

Όσον αφορά τη συνεργασία του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη σερβική ομάδα, μας είπε: «Πρόκειται για έναν τεράστιο προπονητή και είναι ο λόγος για τον οποίο ήρθα στην Παρτίζαν. Όχι μόνο εγώ, με όλους συμβαίνει αυτό. Έχει ξεκινήσει ένα πολύ μεγάλο πρότζεκτ στην ομάδα και πάει πολύ καλά, δουλεύουμε αρκετά και το παλεύουμε μέσα στο παρκέ».

Το προηγούμενο διάστημα ήταν ένα από τα πρόσωπα της μεταγραφικής επικαιρότητας, καθώς φαινόταν πολύ πιθανό ότι θα αποχωρήσει από την Παρτίζαν, με τη μορφή δανεισμού, προκειμένου να βρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. «Όντως ακούστηκαν πολλά πράγματα το καλοκαίρι, αλλά είναι κάτι νορμάλ. Κάποιες ομάδες πήραν τηλέφωνο, μιλήσαμε, αλλά έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με την Παρτίζαν και τώρα είμαι εδώ», ανέφερε σχετικά με τις φήμες που υπήρχαν.

Μία από τις ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για την περίπτωσή του ήταν το Περιστέρι, εκεί όπου είναι βοηθός προπονητή ο πατέρας του. Με τον Βασίλη Σπανούλη έχει άριστες σχέσεις και κλείνοντας τη συζήτησή μας μίλησε για τον θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ: «Όταν ήρθα στην Ελλάδα ήμουν 9 χρόνων, οπότε έζησα όλη τη μεγάλη καριέρα του στον Ολυμπιακό και έβλεπα όλα του τα παιχνίδια. Το να είμαι δίπλα σε έναν τόσο μεγάλο παίκτη και προπονητή είναι τιμή για μένα. Πολλές φορές με παίρνει τηλέφωνο και μου εξηγεί τι πρέπει να κάνω και πώς να παίζω».

Νίκος Μπιντέλας


Πηγη