Στο πλαίσιο των επισκέψεών μου σε Φορείς και Υπηρεσίες, ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, επισκέφθηκα το ΚΕΔΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας (Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και  Υποστήριξης)  για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Συναντήθηκα και συζήτησα με την Διευθύντρια κ. Δέσποινα  Τσαούση για το σημαντικό έργο που επιτελείται, τα προβλήματα που υπάρχουν καθώς και τις δυνατότητες για την περεταίρω βελτίωση της συνεργασίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ο εξαιρετικά σημαντικός ρόλος  του ΚΕΔΑΣΥ, αφού   εκδίδει  την σχετική  γνωμάτευση  με  την δυσκολία που έχει ο μαθητής, προτάσεις για την υποστήριξή του, το σχολικό πλαίσιο στο οποίο είναι προτιμότερο να φοιτήσει ο μαθητής (ειδικό σχολείο, Τμήμα Ένταξης, παράλληλη στήριξη)  καθώς και ένα Εκπαιδευτικό Εξατομικευμένο Πρόγραμμα (ΕΕΠ) για τον εκπαιδευτικό, στο οποίο προσδιορίζονται οι στόχοι για την αποτελεσματικότερη υποστήριξη του μαθητή. 

Αναμφίβολα, η υποστήριξη των μαθητών  και των σχολικών μονάδων  με γνώμονα τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση καθώς και  την   προάσπιση της αρμονικής, ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης  και προόδου, θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στις αποφάσεις της πολιτείας!

«Μπροστά, για όλους!» με τον Νεκτάριο Φαρμάκη,  ανεξάρτητα από τοπικιστικές, ιδεολογικές ή άλλες διαφορές. Εξάλλου, ο Περιφερειάρχης μας το δηλώνει  ξεκάθαρα: «..Το νέο όνομά μας είναι η υπόσχεση που δίνουμε: Μπροστά για Όλους! Δεν είναι ένα απλό σύνθημα, δεν είναι ένα απλό όνομα συνδυασμού. Είναι η υπόσχεση που σήμερα δίνουμε για την επόμενη μέρα και την επόμενη θητεία. Είναι η βούλησή μας να προχωρήσουμε μπροστά, δυναμικά αλλά και ενωτικά και σε συνεργασίες με όλους για όλους…».

Φώτης Σκληρός
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας


Πηγή