Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η κακοκαιρία Elias θα χτυπήσει με σφοδρότητα τις ήδη ρημαγμένες περιοχές που ακόμη και τώρα είναι θαμμένες κάτω από τη λάσπη.

Ο φόβος για τι μπορεί να προκαλέσει μία νέα νεροποντή είναι μεγάλος, θέτοντας σε κατάσταση συναγερμού τον κρατικό μηχανισμό.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

«Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 22-09-2023/14:00 τοπική ώρα αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Το σύστημα κακοκαιρίας που θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, λαμβάνει την ονομασία Elias», αναφέρει σχετικά η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ποιες περιοχές είναι στο επίκεντρο

Ο Elias αναμένεται να «χτυπήσει» τις περιοχές της Θεσσαλίας, που ακόμα μετρούν τις πληγές τους από τον Daniel, και αυτό προβληματίζει τους ειδικούς.

Τα χωριά παραμένουν πλημμυρισμένα, τα σπίτια βουτηγμένα στα λασπόνερα ενώ τα πάντα είναι καλυμμένα με χόρτα και φερτά υλικά και οι εργασίες αποκατάστασης προχωρούν με αργούς ρυθμούς.

Πιο συγκεκριμένα, η κακοκαιρία αναμένεται να χτυπήσει σε:

– Θεσσαλία (Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία)

– Κεντρική & βορειοανατολική Στερεά (Φθιώτιδα, Ευρυτανία, πρόσκαιρα και Βοιωτία, Αττική)

– Σποράδες & κεντρική – βόρεια Εύβοια


Πηγή