«Όποιος μπαίνει στην πολιτική πρέπει να ξέρει ότι οι χαρές δεν είναι περίσσιες και οι δυσκολίες είναι συνεχόμενες. να χαρείς αυτές τις μέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις», του είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα αλλά και με αναφορές στο NBA ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ενότητα και συντροφικότητα.

Τσίπρας: Κρατάω μία φράση που είπες ότι στους συντρόφους και ο δεύτερος είναι πρώτος δεν είναι όπως στο ΝΒΑ.

Κασσελάκης: Εσύ βλέπεις πιο πολύ NBA από εμένα.

Τσίπρας: Εγώ δεν βλέπω baseball!

Κασσελάκης: Έτσι είναι στους πολέμους ο πρώτος είναι ο πρώτος και δεύτερος δεν είναι τίποτα. Για τους συντρόφους ο πρώτος είναι ο πρώτος και δεύτερος είναι πρώτος έτσι;

Τσίπρας: Έτσι.

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε τη συνάντησή του με τον Στέφανο Κασσελάκη, ξορκίζοντας το ενδεχόμενο… πυρηνικής έκρηξης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας: Δε θα σας αφήσουμε να πλήξετε, όχι εγώ, ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα με βλέπετε συχνά, εδώ είναι το γραφείο μου.

Δημοσιογράφοι: Του κάνατε ταχύρρυθμο;

Τσίπρας: Μαθαίνει γρήγορα. Δεν είναι υπουργείο να κάνουμε παράδοση-παραλαβή. Τι να του δώσω; του έδωσα το «βαλιτσάκι» με τους κωδικούς των πυρηνικών.

Δημοσιογράφοι: Το θέμα είναι αν θα έχουμε πυρηνική έκρηξη.

Τσίπρας: Κανέναν δε θα ωφελούσε, δε νομίζω.

«Τον τιμώ. Είμαι εδώ για να διατηρήσω την παρακαταθήκη του ζωντανή και εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς που μου έχει παραδώσει», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στην Κουμουνδούρου, επικοινώνησαν και συνεχάρησαν τηλεφωνικά Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης.

Η συζήτηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ήταν εξαιρετικά σύντομη ενώ δεν ετέθη θέμα συνάντησης.

Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης

Σε πανηγυρικό κλίμα ο Στέφανος Κασσελάκης φτάνει τα μεσάνυχτα στην Κουμουνδούρου, ως νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εκλεγμένος με διαφορά 12 μονάδων και 56% έναντι 44% που έλαβε η Έφη Αχτσιόγλου σε σύνολο 150.000 ψηφοφόρων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έφτασε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με τη μηχανή και προσέγγισε την εξέδρα μέσα από το συγκεντρωμένο πλήθος και τους δημοσιογράφους.

Αφού ευχαρίστησε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στις εκλογές και έστειλε μήνυμα στους πληγέντες στη Θεσσαλία ευχαρίστησε και κάλεσε στο βήμα τον Νίκο Παππά

Το επόμενο «ευχαριστώ» του Στέφανου Κασσελάκη ήταν στην οικογένεια του, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον σύντροφό του, Τάιλερ.

«Σε ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου είσαι ο λόγος που είμαι εδώ. Θα δώσεις σε αυτή τη χώρα ελπίδα και αποτελέσματα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχάρη την αντίπαλό του Έφη Αχτσιόγλου.

«Της είπα ότι την εκτιμώ και προσβλέπω πραγματικά στην επόμενη μέρα στη συνεργασία της για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο

«Δεν είμαι φαινόμενο», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης και έστειλε τρεις φορές το ίδιο μήνυμα στους ψηφοφόρους που τον εμπιστεύθηκαν.

Η Έφη Αχτσιόγλου είχα φτάσει λίγο νωρίτερα και εν μέσω συνθημάτων ύψωσε ψηλά την αριστερή της γροθιά φανερά συγκινημένη.

«Από αύριο ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας. Να ασκήσουμε δομική μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στους ανθρώπους αυτού του τόπου», δήλωσε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε τις πρώτες ώρες της νίκης του στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου βρίσκονταν ο Σωκράτης Φάμμελος, η Όλγα Γεροβασίλη και άλλοι βουλευτές και στελέχη του κόμματος

Με το βλέμμα είναι πλέον στραμμένο στη νέα εποχή του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης επικοινώνησε με τον Νίκο Χριστοδουλίδη για την πρώτη του επίσκεψη η οποία ανακοίνωσε πως θα είναι στην Κύπρο.


Πηγή