Τρίκαλα

Χθες, η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε προβλήματα στα Τρίκαλα – μία περιοχή που πριν από μερικές μέρες επλήγη σημαντικά από την κακοκαιρία «Daniel».

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, οδηγοί εγκλωβίστηκαν αναζητώντας εξόδους διαφυγής. Υπό τον φόβο νέων πλημμυρών, η Περιφέρεια και οι δήμοι ενίσχυσαν τα αναχώματα στα ποτάμια και τα ρεύματα, ενώ οι κάτοικοι τοποθέτησαν σακιά με άμμο έξω από τα σπίτια τους.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Ξυλόκαστρο

Χαλάζι, καταιγίδες και κεραυνοί ήταν το σκηνικό που επικρατούσε το βράδυ της Δευτέρας στο Ξυλόκαστρο.

Λίγο μετά τις 21.00 ήχησε το 112 το οποίο εφιστούσε την προσοχή στους κατοίκους για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Απίστευτες εικόνες στον προαστιακό στο ύψος του Ξυλοκάστρου, που τα πάντα έχουν καλυφθεί από τα λασπόνερα.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας στην περιοχή είναι σφοδρό και σήμερα Τρίτη, για αυτό αποφασίστηκε να μην ανοίξουν τα σχολεία.

Αχαΐα & Κορινθία

Έντονες βροχές και ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκαν σε Αχαΐα και Κορινθία.

Σε ποτάμι έχει μετατραπεί ο επαρχιακός δρόμος Κιάτο – Τιτάνη – Νεμέα μετά την έντονη βροχόπτωση.

Η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε κατολισθήσεις στην περιοχή που κάηκε το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγη ώρα η κυκλοφορία από τα διόδια Ελαιώνα έως τον κόμβο Καλαβρύτων στη νέα Εθνική Οδό, με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Φωτιά από κεραυνό

Ένας κεραυνός ήταν αρκετός για να γίνει μια κατοικία στο Κιάτο παρανάλωμα του πυρός.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε φοίνικες, δίπλα σε κατοικίες, μετά από πτώση κεραυνού.

Στο σημείο για την κατάσβεση έσπευσαν τρία οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κιάτου.

Έντονη ήταν η χαλαζόπτωση που σημειώθηκε και στην Καστοριά χθες το απόγευμα αλλά και στα χωριά του δήμου Τρίπολης.

Καρδίτσα

Περίπου στις 19.00 χθες το απόγευμα ξεκίνησε η δυνατή βροχόπτωση στο κέντρο της Καρδίτσας και σε μόλις λίγα λεπτά αργότερα το κέντρο της πόλης έμεινε χωρίς ρεύμα.

Κάτοικοι και επιχειρηματίες με ό,τι μέσα διαθέτουν προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους από τυχόν νέα πλημμυρικά φαινόμενα..

Η κακοκαιρία «Elias» αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη, με τα ύψη βροχής σε συγκεκριμένα σημεία κυρίως ορεινά να φτάνουν μέχρι και τα 300 χιλιοστά το πρώτο διήμερο.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται κατά τόπους και κατά περιόδους έντονα φαινόμενα σε Ιόνιο, δυτική και κεντρική Στερεά, Πελοπόννησο και δευτερευόντως σε Θεσσαλία και Ήπειρο.

Τα φαινόμενα σε ορισμένες περιοχές θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στη δυτική Ελλάδα και στα κεντρικά Επτάνησα.

Την Τετάρτη 27/09, τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση, επηρεάζοντας περισσότερο τα κεντρικά, ανατολικά, και νότια τμήματα της χώρας.

Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένονται στην ανατολική και νότια Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά και κυρίως την Πελοπόννησο η οποία φαίνεται να δέχεται τις μεγαλύτερες ποσότητες βροχής.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.


Πηγή