Μια νεροποντή λίγων λεπτών και οι πλημμυρισμένοι δρόμοι στα Τρίκαλα ήταν αρκετά για να ξυπνήσουν και πάλι τον εφιάλτη στην πολύπαθη Θεσσαλία.

Τρεις εβδομάδες μετά το φονικό πέρασμα του Daniel οι κάτοικοι τρέμουν το νέο κύμα κακοκαιρίας, ενώ ακόμη παλεύουν να συνέλθουν και να καθαρίσουν σπίτια, καταστήματα, αυλές, δρόμους από τη λάσπη και τα φερτά υλικά.

Παλιός ναυτικός ο 88χρονος Κώστας Τσιργής, όπως λέει στην απεσταλμένη του MEGA Κατερίνα Νώντα δεν φοβήθηκε τη θάλασσα. Ο φόβος και η αγωνία ήταν το ακραίο καιρικό φαινόμενο του Daniel, αλλά και η νέα κακοκαιρία που έρχεται.

Εκκενώθηκε η Μεταμόρφωση Καρδίτσας

Σακιά με άμμο και κόλλα πολυουρεθάνης τοποθέτησαν στις βιτρίνες και τις εισόδους των καταστημάτων οι επιχειρηματίες στην Καρδίτσα, για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Η πολύπαθη Μεταμόρφωση έχει εκκενωθεί. Λιγοστοί κάτοικοι πήγαν σήμερα στο χωριό για να απομακρύνουν μηχανήματα και τρακτέρ.

Στις άκρες των δρόμων παραμένουν σε στοίβες οι κατεστραμμένες οικοσκευές.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ η κακοκαιρία Elias αναμένεται να φέρει ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή, ενώ τα φαινόμενα θα ενταθούν τις επόμενες 48 ώρες.

Με βάρκες, ελικόπτερα και πυροσβεστικά περιμένουν την έλευση του «Elias»

O κρατικός μηχανισμός είναι σε κατάσταση συναγερμού καθώς υπάρχουν ασθενοφόρα, οχήματα του στρατού αλλά ακόμη και λέμβοι.

Πριν από λίγα λεπτά ήχησε και μηνύματα από το 112 για ενημέρωση για να αποφύγουν μετακινήσεις εάν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος.

Εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στο Πήλιο όσοι μένουν σε ισόγεια

Κι ενώ τα σημάδια από το χτύπημα της προηγούμενης κακοκαιρίας δεν έχουν σβήσει ακόμη στο Πήλιο, τρόμος επικρατεί στους κατοίκους για το νέο κύμα που έρχεται. Όσοι μένουν σε ισόγεια ή στους πρώτους ορόφους έχουν φύγει ήδη.

Εικόνες καταστροφής υπάρχουν στο Πήλιο 20 μέρες μετά τη φονική κακοκαιρία. Μάλιστα, ένα λεωφορείο το οποίο είχε πέσει από τις πρώτες μέρες κακοκαιρίας βρίσκεται ακόμα εκεί, χωρίς να έχει μετακινηθεί.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως κανέναν δεν τους έχει βοηθήσει.


Πηγή