«Να είμαστε ενωμένοι για την επόμενη ημέρα»

«Η κατάσταση την οποία ζήσαμε (σ.σ. με την κακοκαιρία) ήταν πάρα πολύ δύσκολη, πριν από 17 ημέρες έπεσε πάρα πολύ νερό. Αυτό είχε σαν συνέπεια πάρα πολλές ζημιές στο οδικό δίκτυο, στα δίκτυα ύδρευσης», είπε, μιλώντας στο MEGA η Μαρία Σαμαρά, υποψήφια δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

«Η επόμενη ημέρα είναι πάρα πολύ δύσκολη για όλους μας, θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να είμαστε πολύ διεκδικητικοί απέναντι στην Πολιτεία. Η Πολιτεία θα πρέπει να σκύψει με μεγάλη προσοχή πάνω στον τόπο μας. Θα πρέπει να δοθούν σημαντικές και ουσιαστικές αποζημιώσεις σε αγρότες, επαγγελματίες του τουρισμού διότι ο κόσμος εδώ έχει μεγάλο θέμα επιβίωσης».

«Προτεραιότητα στο οδικό δίκτυο»

Σύμφωνα με την κα Σαμαρά, προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στο οδικό δίκτυο του Πηλίου, το οποίο σε πολλά του σημεία είναι κατεστραμμένο.

«Το κεντρικό οδικό δίκτυο, οι δρόμοι που ενώνουν τα χωριά είναι, σε πολλά σημεία, κατεστραμμένοι. Έχουμε γύρω στα 9 γεφύρια σε όλο το μήκος της διαδρομής του δήμου μας τα οποία είναι κατεστραμμένα. Η αγροτική οδοποιία είναι και αυτή σε πολλά σημεία κατεστραμμένη, θα πρέπει να γίνουν άμεσες αποκαταστάσεις για να μπορούν οι άνθρωποι να μετακινούνται».

Μεγάλη είναι η καταστροφή που έχουν υποστεί και οι καλλιέργειες, με την ίδια να επισημαίνει πως «γύρω στο 80 – 90%» της παραγωγής έχει καταστραφεί.

«Έχουμε καταστροφή που οφείλεται σε αυτά καθαυτά τα καιρικά φαινόμενα, αλλά και καταστροφές στο φυτικό κεφάλαιο λόγω των κατολισθήσεων. Έμειναν μήλα και κάστανα, αλλά δεν αποκατασταθεί η αγροτική οδοποιία άμεσα, δε θα μπορούν να τα μαζέψουν».


Πηγή