Τρεις ακόμα δημοκρατικοί γερουσιαστές σήμερα ζητούν από τον Μπόμπ Μενέντεζ να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με αμερικανικά άρθρα οι γερουσιαστές που ζητούν την παραιτηση του Μενέντεζ αφότου είδε το φως της δημοσιότητας το σκάνδαλο περί δωροδοκίας και διαφθοράς έχουν ήδη φτάσει τους 22.

Συνδετικός κρίκος η γυναίκα Μενέντεζ

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου, η 56χρονη Αρσλανιάν, η οποία διατηρούσε ερωτική σχέση με τον 69χρονο γερουσιαστή από το 2018, δρούσε ως εκτελεστικό όργανο από τους πρώτους μήνες της γνωριμίας τους και πριν τον γάμο τους.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2018. Τον Μάιο του ίδιου έτους, ο Μενέντεζ φέρεται να αναζήτησε ευαίσθητες πληροφορίες από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά με το προσωπικό της Πρεσβείας των ΗΠΑ στο Κάιρο και τις έστειλε με μήνυμα στην σύντροφό του τότε Αρσλανιάν που το προώθησε με τη σειρά της, στον επιχειρηματία Χάνα Γουάελ και στην συνέχεια αυτός φαίνεται να τις προώθησε σε Αιγύπτιους αξιωματούχους.

Σε αντάλλαγμα, ο Hana προσέλαβε την Αρσλανιάν με μια δουλειά χωρίς παρουσία στην εταιρεία του και 23.000 δολάρια για να σώσει το σπίτι της από κατάσχεση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Οι πιέσεις της κυρίας Μενέντεζ

Αυτό που ακολούθησε είναι αυτό που οι εισαγγελείς περιγράφουν στις 39 σελίδες του κατηγορητηρίου ως εκτεταμένο σχέδιο διαφθοράς.

Αυτός και η σύζυγός του κατηγορούνται ότι έχουν αποδεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες σε αντάλλαγμα την επιρροή του γερουσιαστή των δημοκρατικών.

Η κ. Μενέντεζ συχνά πίεζε τους συνεργάτες της για περισσότερες δωροδοκίες και δεν δίσταζε να επισημαίνει την επιρροή του συζύγου της. Σε κείμενο μάλιστα που απέστειλε στον κ. Χάνα για στρατιωτικές πωλήσεις 2,5 δισ. δολαρίων στην Αίγυπτο φέρεται να έγραψε: «Ο Μπομπ έπρεπε να το υπογράψει».

Οι επιχειρηματικοί συνεργάτες του περιβάλλοντος Χάνα έδειχναν να βρίσκουν όλο και περισσότερους τρόπους για να αποσπάσουν ό,τι χρειάζονταν από τον κ. Μενέντεζ με αντάλλαγμα μετρητά.

Οι 480.000 δολάρια που βρέθηκαν στο σπίτι του Μενέντεζ βρέθηκαν κρυμμένα σε ρούχα και φακέλλους ενώ εντοπίστηκαν και άλλες 70.000 δολάρια στο χρηματοκιβώτιο της συζύγου του γερουσιαστή Ναντίν Αρσαλιάν.

Όσο για τις ράβδους χρυσού οι αρχές ερευνούν αν προέρχονται από τον Αιγύπτιο επιχειρηματία ή τον επίσημο δωρητή του αμερικανού γερουσιαστή.


Πηγή