Κάτω από βροχή φωτιάς βρέθηκαν οι νεόνυμφοι και οι καλεσμένοι τους την ώρα που βρίσκονταν στην πίστα για τον πρώτο τους χορό.

Η φωτιά ξεκίνησε από τα πυροτεχνήματα που είχαν τοποθετηθεί γύρω από τη σκηνή και γρήγορα επεκτάθηκε στην οροφή. Μέσα σε δευτερόλεπτα οι φλόγες μετέτρεψαν σε κόλαση την αίθουσα όπου γινόταν η δεξίωση, στην Καρακός, τη μεγαλύτερη χριστιανική πόλη του Ιράκ.

Ακολούθησαν εικόνες χάους με τους σχεδόν 900 καλεσμένους να σπρώχνονται για να φτάσουν στην έξοδο.

Πάνω από 100 τα θύματα

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν παγιδεύτηκαν στο χώρο που είχε γεμίσει τοξικά αέρια. Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για την τύχη του ζευγαριού.

Πάνω από 150 είναι οι τραυματίες, μεταξύ τους υπάρχουν πολλά παιδιά. 50 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η Ερυθρά Ημισέληνος ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων και των τραυματιών σε 450.

Η τύχη πολλών καλεσμένων αγνοείται.

-Η σύζυγος του ανιψιού μου και τρία από τα παιδιά τους. Τους ψάξαμε σε όλα τα νοσοκομεία της Μοσούλης και δεν τους βρίσκουμε.

– Ήταν καλεσμένοι;

– Ναι, ήταν εκεί. Ο ανιψιός μου άρπαξε ένα από τα παιδιά και έτρεξε έξω. Η γυναίκα του δεν τα κατάφερε, οι άνθρωποι έπεφταν ο ένας πάνω στον άλλο.

Σύμφωνα με τις ιρακινές αρχές, η πυρκαγιά επεκτάθηκε τόσο γρήγορα επειδή η αίθουσα είχε κατασκευαστεί με εξαιρετικά εύφλεκτα υλικά.


Πηγή