Ο εφιάλτης επέστρεψε στη Θεσσαλία. Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα οι κάτοικοι στο Σωτήριο Λάρισας, που 20 μέρες πριν πνίγηκε στα λασπόνερα έλαβαν μήνυμα για να εγκαταλείψουν το χωριό τους.

Μάταια οι αστυνομικοί προσπαθούν να πείσουν αυτόν τον κάτοικο να φύγει από το χωριό. Αρνείται να εγκαταλείψει την περιουσία του για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες.

Μέσα σε λίγα λεπτά οι κάτοικοι είδαν να νερά να μπαίνουν και πάλι στα σπίτια τους. Η οργή ξεχειλίζει.

Στην Καρδίτσα συνεργεία προσπαθούν να ξαναχτίσουν τα αναχώματα των ποταμών για να αποτρέψουν τα νερά να μπουν εκ νέου στα χωριά.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας κράτησε ξάγρυπνους τους κατοίκους. Κυρίως εκείνους που 20 μέρες τώρα έχουν μείνει χωρίς στέγη και φιλοξενούνται στην εκκλησία του Βλοχού.

Στο Βόλο λίγα λεπτά βροχής ήταν αρκετά για να μετατραπούν οι δρόμοι σε ποτάμια. Σε κεντρικό δρόμο της πόλης ένας κάτοικος μάταια προσπαθεί να καθαρίσει το φρεάτιο.

Από το πρωί προσπαθούν να κρατήσουν ανοικτά τα φρεάτια, ενώ άλλοι οχυρώνουν τα σπίτια τους.

Οι πληγές στη Θεσσαλία δεν λένε να κλείσουν. Οι κάτοικοι φοβούνται ότι θα περάσουν όλο το χειμώνα μέσα στις λάσπες, ζώντας με τον φόβο κάθε φορά που ο ουρανός θα σκοτεινιάζει.

Στράτος και ΕΜΑΚ σε «κόκκινο» συναγερμό

Στον κόμβο Προαστίου Καρδίτσας έχει στηθεί το «στρατηγείο» των δυνάμεων στην περιοχή. Υπάρχουν 9 βαριά οχήματα, 2 βάρκες και περίπου 50 άνδρες του Στρατού ενώ υπάρχουν και πυροσβεστικές και αστυνομίες δυνάμεις σε περίπτωση που χρειαστεί απεγκλωβισμός κατοίκων.

Οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ μεταφέρθηκαν σε άλλο σημείο ώστε να συνδράμουν εκεί.


Πηγή