Η κακοκαιρία στην περιοχή είναι έντονη. Το γκρίζο του ουρανού έχει γίνει ένα με το γκρίζο της θάλασσας και ο κυβερνήτης, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, δεν έχει χρόνο στη διάθεσή του.

Το ελικόπτερο τύπου Α-109 χάνει ύψος μεταξύ Αγίας Άννας κι Αχλαδίου, και λίγο αργότερα κινητά τηλέφωνα κατοίκων της περιοχής καταγράφουν την πτώση του, υπό τον ήχο της βροχής που συνεχίζεται.

Το χρονικό

Είναι λίγο μετά τις 10:30 το πρωί και πολύ γρήγορα σπεύδουν στην περιοχή πλωτά του λιμενικού με βατραχανθρώπους και ελικόπτερα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρεθεί ένα ίχνος ζωής του κυβερνήτη.

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνονται τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα της μοιραίας πτήσης. Το ελικόπτερο διακρίνεται με δυσκολία στο γκρίζο του ουρανού και φαίνεται να χάνει ύψος διαρκώς.

Έπειτα, διακρίνεται να πέφτει στη θάλασσα και να διαλύεται. Ο κυματισμός στο βίντεο δείχνει το σημείο της συντριβής.

Όλα δείχνουν πως μέσα στο μοιραίο Α-109 Agusta Bell βρισκόταν μόνο ο χειριστής του. Όπως έγινε γνωστό, το ελικόπτερο δεν ανήκε στις Ένοπλες Δυνάμεις ή σε κάποιο σώμα ασφαλείας της χώρας.

Το ελικόπτερο απογειώνεται στις 08:20 το πρωί και στις 08:45 ο κυβερνήτης ειδοποιεί ότι θα κάνει στάση στο Μαντούδι. Η προσγείωση, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, γίνεται στις 09:00 το πρωί και ο πιλότος περιμένει να βελτιωθεί ο καιρός για να συνεχίσει.

Στις 10:13 το ελικόπτερο απογειώνεται και, σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης, έχει ως τελικό προορισμό τη ΒΙΠΕ του Βόλου. 22 λεπτά αργότερα χάνεται το στίγμα, με τις εικόνες στο βίντεο ντοκουμέντο να επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως είδαν το ελικόπτερο να πετάει για πολλή ώρα πάνω από το σημείο και να έχει κατεύθυνση από το Μαντούδι προς τον Βόλο, όταν ξαφνικά το είδαν να χάνει ύψος.

Τότε, πίστεψαν πως ο πιλότος το έκανε σκόπιμα για να δει κάτι στη θάλασσα πριν συνεχίσει το ταξίδι του.

Κάτοικος της περιοχής ειδοποίησε τις Αρχές και πολύ γρήγορα ξεκίνησαν οι έρευνες στο σημείο της συντριβής.

Στις έρευνες, εκτός από τέσσερα πλωτά σκάφη του Λιμενικού και δύο ιδιωτικά, συμμετέχει ένα ελικόπτερο και ομάδα βατραχανθρώπων.


Πηγή