Συνεχή κοινοβουλευτική παρουσία και ένα νέο μοντέλο παραγωγής πολιτικής μέσω και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του isyriza προαναγγέλλει ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Αλλά αυτοί οι νόμοι παράγονται κυρίως από κυβερνητικούς βουλευτές που είναι κυρίως ‘’χειροκροτητές’’. Δεν πρέπει να δουλεύει έτσι η πολιτική. Σε αυτό το σύστημα εμείς βάζουμε φωτιά και χτίζουμε κάτι τελείως καινούριο», είπε.

Η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη

Τα λόγια αυτά του κ. Κασσελάκη προκάλεσαν το δηκτικό σχόλιο του κυβερνητικού εκπρόσωπου, Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος του καταλόγισε εμμέσως πλην σαφώς για αντιδημοκρατικές πρακτικές.

«Ο κ. Κασσελάκης να μην περιορίζεται μόνο σε βόλτες στο χώρο για να μάθει τους χώρους του κοινοβουλίου ή στο εστιατόριο, αλλά να μάθει λίγο κάποιες βασικές αρχές της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας. Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία, την αρχή της πλειοψηφίας και τι έχουν να πουν οι βουλευτές του κόμματος του, τι έχουν να πουν τα υπόλοιπα κόμματα;».

«Φοβούνται να έχει τη δύναμη ο λαός στα χέρια του. Να έχει την πολιτική στα χέρια του.  Νομίζουν ότι οι κλειστοί διάδρομοι μπορούν να κανονίσουν το μέλλον του λαού. Δεν ισχύει. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα αποδείξουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μέσα στην κοινωνία και θα παράγει πολιτική από την κοινωνία», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης στο MEGA από τις Σπέτσες.

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μεταβάλλει την εικόνα μεταξύ κυβέρνησης και αξωματικής αντιπολίτευσης με τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει στα επίπεδα των εθνικών εκλογών.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA η διαφορά των δύο κομμάτων ανέρχεται στις 19,6 μονάδες.

Στις 19 μονάδες δείχνει τη διαφορά κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης και η Pulse, ενώ στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων της Alco η ψαλίδα κλείνει στις 17 μονάδες.

«Όσο μεγάλο κι αν είναι ένα αποτέλεσμα δεν σημαίνει ότι σβήνονται τα προβλήματα. Ίσα ίσα είναι ακόμα μεγαλύτερη η ευθύνη», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Η πρώτη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη μετά την εκλογή του

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις εκλογές ο κ. Κασσελάκης απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη που του καταλόγισε ότι «πολιτεύεται με μοντερνισμό και lifestyle».

«Ο κ. Μητσοτάκης κάνει μια επικίνδυνη δουλειά για τις ζωές του Έλληνα πολίτη. Το είδαμε στα Τέμπη , στις φωτιές και τώρα στις πλημμύρες. Έχει ζωές στα χέρια του ο κ. Μητσοτάκης. Οι ζωές των πολιτών βασίζονται στον εκσυγχρονισμό του κράτους».

Θα συναντηθεί με τον Νίκο Φίλη ο Στ. Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω σφοδρών εσωκομματικών «πυρών» και των πρωτοφανών επιθέσεων που δέχτηκε από τον Νίκο Φίλη έτεινε και πάλι χείρα φιλίας, αποκαλύπτοντας ότι θα επιδιώξει να τον συναντήσει την επόμενη εβδομάδα.

«Στο βαθμό που τους εκπροσωπώ με την πολιτική κατεύθυνση που δίνω που είναι ξεκάθαρη η πατριωτική σύγχρονη Αριστερά τους καλώ να έρθουν μαζί να γίνουμε κυβερνώσα παράταξη. Έχω ήδη ζητήσει από τον Φίλη να τον δω από κοντά. Είπε θα έρθει. Από την επόμενη εβδομάδα θα κανονίσουμε. Υποσχέθηκα στους ψηφοφόρους ότι θα ξεσκονίσω. Ξεσκονίζω. Εδώ είμαι, η Αριστερά είναι για τη συντροφικότητα. Είμαι ανοιχτός, δείξτε συντροφικότητα».

Το αντίκτυπο της συνέντευξης

Τρεις φορές αναφέρθηκε στη σύγχρονη πατριωτική Αριστερά ο κ. Κασσελάκης, ανακουφίζοντας μέρος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης για τις προθέσεις του.

«Μου φάνηκε καλή. Μια συνέντευξη ενός ανθρώπου, ο οποίος έχει πράγματα στο κεφάλι του. Προσανατολίζεται και νομίζω ότι έδειξε ένα καλό δείγμα», δήλωσε η βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου.

«Θα χαθεί το στοίχημα και για την πατρίδα αν δεν ανασυγκροτηθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με την επιστροφή του από την Κύπρο θα συγκαλέσει σε συνεδρίαση της ΚΟ ενώ μετά την ασφυκτική πίεση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, κομματικές πηγές σημειώνουν ότι το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση του Καλαφάτη (γραμματέας ΚΟ ΝΔ) σε Κασσελάκη

Ο γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης απάντησε και εκέινος στον Στέφανο Καασσελάκη, λέγοντας πως οι βουλευτές δεν είναι χειροκροτητές αλλά θα πρέπει να μάθει πως συμβάλλουν στη παραγωγή του κυβερνητικού έργου.

«Δεν βρίσκονται σε κλειστά γραφεία αλλά σε μια διαρκή αμφίδρομη επικοινωνία με την κοινωνία. Δεν είναι «κυρίως χειροκροτητές». Είναι ενεργοί Βουλευτές σε όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Συμβάλλουν ουσιαστικά με προτάσεις τους μέχρι την τελική διαμόρφωση των υπό ψήφιση νομοσχεδίων».

Ζητά άμεσα σύγκληση Πολιτικής Γραμματείας στον ΣΥΡΙΖΑ

Την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν στελέχη της Ομπρέλας παρά το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε χθες, Πέμπτη (28.09.23) ενωτικός και έτοιμος να συζητήσει με όλους.

Με επιστολή τους προς την Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την άμεση σύγκληση του οργάνου υπό τον νέο πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη με στόχο τον ορισμό χρονοδιαγράμματος για το Συνέδριο.


Πηγή