Κλειστό μέχρι νεωτέρας θα παραμείνει το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 αλλά και το ποδηλατοδρόμιο, καθώς μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ αποκάλυψε τεράστιο πρόβλημα στη στατικότητα των δύο στεγάστρων.

«Στη μελέτη αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του στεγάστρου του κεντρικού σταδίου και του ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας. Με βάση τα παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο κεντρικό στάδιο και στο ποδηλατοδρόμιο».

Θα ακολουθήσει και δεύτερη μελέτη για να διαπιστωθεί αν και εφόσον ισχύουν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ως πόρισμα με βάση τα στοιχεία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ενημερώθηκε μόλις χθες.

«Ήταν μία υπεύθυνη απόφαση»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA ο Κωνσταντίνος Χαλιορής, συντονιστής και γ. διευθυντής ΟΑΚΑ, το 2021 ξεκίνησε μία μελέτη για την στατικότητα των αρχιτεκτονικών στεγάστρων Καλατράβα, αλλά και ένας συνολικός έλεγχος για όλο το συγκρότημα.

«Βλέποντας το πόρισμα που μας ήρθε προχθές, όσο δύσκολη και να είναι μία τέτοια απόφαση, για εμάς ήταν ταυτόχρονα μία υπεύθυνη απόφαση», δήλωσε.

Πρωταρχικός στόχος είναι να μη δημιουργηθεί πανικός που δεν χρειάζεται, καθώς και η ασφάλεια των αθλητών και των αθλούμενων.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε την αθλητική οικογένεια», συμπλήρωσε ο κος Χαλιορής.

Έστελναν κάθε μήνα αίτημα για συντήρηση

Ο Πέτρος Γαλακτόπουλος, Ολυμπιονίκης και τέως πρόεδρος ΟΑΚΑ, ανέφερε ότι οι τεχνικοί του ΟΑΚΑ συντηρούσαν όσο μπορούσαν το έργο, αλλά και ότι επί χρόνια η διοίκηση έστελνε αιτήματα όσον αφορά τη συντήρησή του.

«Έστελνα κάθε μήνα ένα χαρτί ότι έπρεπε να γίνει συντήρηση, μέχρι που βρέθηκαν κάποια λεφτά για να γίνει. Μετά ήρθε η άλλη κυβέρνηση και δεν έκανε τίποτα. Το άφησαν έτσι όλο», είπε.


Πηγή