Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών μετά τη δημοσιοποίηση ότι το έργο ελέγχεται για την στατικότητά του λόγω ελλείψεων στη συντήρηση, παρενέβη και διέταξε προκαταρκτική έρευνα.

«Η κυβέρνηση διαπίστωσε το πρόβλημα»

«Χάρις στην παρέμβαση, η κυβέρνηση διαπίστωσε το πρόβλημα που υπάρχει από την κατασκευή του», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος, απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση.

«Ένα κτίριο υπάρχει για αιώνες χωρίς να κινδυνεύει, ένα γήπεδο, ακόμα περισσότερο, πρέπει να είναι ακόμα πιο καλά διατηρημένο. Δυστυχώς σε αυτό προφανώς υπήρχε πρόβλημα. Το πρόβλημα αυτό εντοπίστηκε με την έκθεση που έγινε και για αυτό η κυβέρνηση, υπεύθυνα, το έκλεισε. Τώρα πρέπει να δούμε πως θα διορθωθεί, διότι το ΟΑΚΑ είναι ένα σπουδαίο γήπεδο και απαραίτητο για τη χώρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα εντοπίστηκε από την παρούσα κυβέρνηση γι’ αυτό και αποφασίστηκε το συνολικό κλείσιμο του σταδίου.

«Πέρασαν τόσες κυβερνήσεις και ευτυχώς ήρθε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, εντόπισε το πρόβλημα και τώρα θα το διορθώσει».

«Είναι πολύ σοβαρό θέμα γιατί θα μπορούσε να γίνει τεράστιο δυστύχημα εκεί με εκατοντάδες νεκρούς, για αυτό πρέπει να είμαστε πολύ υπεύθυνοι όταν προσεγγίζουμε τέτοια ζητήματα, δεν πρέπει να πηγαίνουν σε πολιτική αντιπαράθεση. Είναι προφανές ότι αυτό το ζήτημα έχει προκύψει εδώ και δεκαετίες, δεν αφορά καμία κυβέρνηση, είναι διαχρονικά ζητήματα και όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης», είπε ο ίδιος, συμπληρώνοντας:

«Ευτυχώς αντιμετωπίστηκε τώρα και θα αντιμετωπιστεί χάρις στην παρέμβαση που έγινε από την κυβέρνηση».

«Υπήρχε στο υπουργείο μελέτη από το 2020»

Από την πλευρά της η Χαρά Καφαντάρη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για ένα γνωστό πρόβλημα εδώ και 3 χρόνια.

«Είναι ένα σοβαρό θέμα αυτό το οποίο προέκυψε. Ο εισαγγελέας έχει ξεκινήσει έρευνα με συγκεκριμένα ερωτήματα. Έχω διαβάσει ότι υπήρχε στο υπουργείο μελέτη από το 2020 που έλεγε ότι υπάρχουν κάποια θέματα στατικότητας, το έχω διαβάσει στον Τύπο. Είναι ένα ζήτημα σοβαρό συνολικά για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις».

Όπως είπε η ίδια:

«Απαιτείται μια έρευνα συνολικότερη και ένας τρόπος αξιοποίησης και συντήρησης. Είναι ένα μεγάλο ζήτημα το οποίο προέκυψε με σωρεία άλλων θεμάτων τραγικών, τα οποία συνέβησαν επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη».

Η κα Καφαντάρη τόνισε πως είναι σημαντικό να δούμε «τη μελέτη που θα ανατεθεί και αν θα είναι άλλη μια απευθείας ανάθεση», με τον κ. Λοβέρδο, σε έντονο ύφος να απαντά:

«Όχι, θα προκηρύξουμε διεθνή διαγωνισμό για καμία δεκαριά χρόνια μέχρι να βγάλει απόφαση αμετάκλητη το δικαστήριο, εντωμεταξύ θα έχουν πέσει όλα», και τον Παύλο Χρηστίδη από το ΠΑΣΟΚ να λέει:

«Άρα θα κάνετε απευθείας ανάθεση».

«Είναι ένα μοτίβο»

Στην τοποθέτησή του ο κ. Χρηστίδης έκανε λόγο για επαναλαμβανόμενο μοτίβο της ΝΔ.

«Είναι ένα μοτίβο το οποίο βλέπουμε να εξελίσσεται όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα όπου τα πολλά προβλήματα που προκύπτουν επί διακυβέρνησης της ΝΔ όταν ξαφνικά για λόγους τυχαίους ή όχι τυχαίους, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, η ΝΔ να επιχειρεί να πει ότι ‘επί δική μας διακυβέρνησης ερχόμαστε να καλύψουμε το ζήτημα αυτό το οποίο καμία άλλη κυβέρνηση δεν είχε ασχοληθεί’».

Ο ίδιος συμπληρώνει πως:

«Το πρόβλημα είναι ότι η ΝΔ και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε το πρόβλημα του ΟΑΚΑ πάρα πολύ καλά γιατί ο ίδιος το 2021 σε μια ομιλία του είχε αναφερθεί στους όρους ανακατασκευής, επιδιορθώσεων και πολλών ακόμη πραγμάτων που σχετίζονται με το ΟΑΚΑ.

»Αυτά τα δύο χρόνια, έως το 2023 δεν έγινε τίποτα απολύτως. Ή για να είμαι πιο σαφής έχουν γίνει εκατοντάδες αθλητικές οργανώσεις, δεκάδες πολιτιστικές οργανώσεις, και για λόγους τύχης δεν έχουμε θρηνήσει θύματα. Αυτό είναι ευθύνη μίας κυβέρνησης. Αν η Δικαιοσύνη θέλει να πάει να ψάξει το τι έγινε και το 2009 και το 2010 και το 2011 να το κάνει με μεγάλη χαρά, αλλά έχουμε μια κυβέρνηση η οποία συμπληρώνει τον 5ο χρόνο της ζωής της».

Ο κ, Χρηστίδης ζήτησε έλεγχο σε όλα τα δημόσια κτίρια, όπως σχολεία και νοσοκομεία.


Πηγή