Συγκεκριμένα, ένα παγιδευμένο όχημα με δύο τρομοκράτες, ένας εκ των οποίων ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, επιχείρησε να προσεγγίσει το υπουργείο με τους αστυνομικούς να πυροβολούν. Οι δύο δράστες είναι νεκροί, ενώ έχουν τραυματιστεί και οι δύο αστυνομικοί.

Τι ανέφερε σε ανάρτηση του ο υπουργός Εσωτερικών

Σε ανάρτηση του, ο υπουργός Εσωτερικών Ali Yerlikaya ανέφερε σχετικά με το περιστατικό ότι

«Γύρω στις 09.30, δύο τρομοκράτες που πέρασαν με ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών, πραγματοποίησαν βομβιστική επίθεση. Ο ένας από τους τρομοκράτες ανατινάχθηκε και ο άλλος εξουδετερώθηκε. Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς τραυματίστηκαν ελαφρά 2 αστυνομικοί μας. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους ήρωές μας. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί ανεξαρτήτως μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο των δραστών ήταν εκείνο που μετέφερε τη βόμβα, ενώ πλέον εξετάζεται από ομάδες εξουδετέρωσης βομβών.

Στον χώρο της έκρηξης βρέθηκε ένα αντιαρματικό όπλο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης εναντίον του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών στην Άγκυρα.

Επιπλέον, με εντολή του εισαγγελέα της Άγκυρας όλα τα ΜΜΕ της γείτονος υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των Αρχών και να αρκούνται στις πληροφορίες που τους δίνουν. Επιβάλλοντας ουσιαστικά λογοκρισία για το θέμα.


Πηγή