Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, o ιατροδικαστής έκανε μία αναδρομή στην αυτοδιοικητική του πορεία, αφού μέχρι πρόσφατα ήταν αντιδήμαρχος στον Δήμο Αθηναίων και παραιτήθηκε προκειμένου να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο της περιοχής όπου διαμένει τα τελευταία 13 χρόνια.

«Έχω μια μεγάλη αυτοδιοικητική πορεία παράλληλα με την επαγγελματική. Από το 2010 ήμουν εκλεγμένος στον Δήμο Αθηναίων και τα τελευταία χρόνια ήμουν αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Δόμησης. Είμαι περήφανος για το έργο που έχουμε κάνει, για παράδειγμα το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, που έγινε επί των ημερών μου. Όπως και το Κέντρο Τοξικοεξαρτημένων, το Κοινωνικό Mall, τα Κοινωνικά Ιατρεία, η ψηφιοποίηση της πολεοδομίας και η ψηφιοποίηση των τάφων», είπε ο κ. Λέων.

«O Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει τεράστιες προοπτικές»

Ερωτώμενος για το πώς θα συνδυάσει τη δημαρχία, εφόσον εκλεγεί και την ιατροδικαστική, απάντησε ότι «θα επικεντρωθώ στη δημαρχία. Όταν σε εμπιστεύονται οι πολίτες για να προσφέρεις σε μία πόλη πρώτα απ΄όλα είσαι δήμαρχος. Το ιατρείο μπορεί να δουλεύει παράλληλα, υπάρχουν οι συνεργάτες».

Στη συνέχεια, ανέφερε τις προτεριαότητες του για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης: «Το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών. Η καθαριότητα, είναι από τα προβλήματα που αναφέρουν οι κάτοικοι. Μετά είναι τα δάση. Έχουμε πολύ πράσινο αλλά τα αστικά δάση είναι σε κακή κατάσταση και θέλουν φροντίδα και φωτισμό για να τα ευχαριστιούνται οι δημότες και οι επισκέπτες».

«Ένας βασικός λόγος που μπήκα μπροστά είναι ότι ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης είναι ένας Δήμος με τεράστιες προοπτικές και δυνατότητες. Με φυσικό πλούτο που δεν υπάρχει σε άλλα μέρη», συμπλήρωσε και ζήτησε από τους συμπολίτες του να πάνε να ψηφίσουν γιατί στις αυτοδιοικητικές κρίνονται θέματα σημαντικά και άμεσα. «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι το ίδιο σημαντικές με τις εθνικές», τόνισε ο κ. Λέων.

Ο γνωστός ιατροδικαστής δεν παρέλειψε να κάνει και ένα σχόλιο για την υπόθεση της Πάτρας και τις καταθέσεις των συναδέλφων του στο δικαστήριο.

«Το να έχεις τον ρόλο ενός ιατροδικαστή ιδιώτη δεν είναι εύκολο πράγμα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε όταν καταθέτουμε είναι να εκφέρουμε την επιστημονική μας άποψη χωρίς επηρεασμό από οτιδήποτε ή οποιαδήποτε αμοιβή. Υπάρχουν ιατροδικαστές Jukebox, που λένε «ό,τι θέλεις με αμοιβή», όπως στην Αμερική», ανέφερε και άφησε αιχμές λέγοντας ότι «εκεί που υπάρχει σοβαρό πρόβλημα είναι όταν λέμε άλλα ευρύματα στην αρχή και άλλα μετά. Εάν η κρίση επίσης είναι άσπρο – μαύρο επίσης υπάρχει πρόβλημα. Η ιατροδικαστική είναι μία θετική επιστήμη, είναι ιατρική».

Όπως ο ίδιος σημείωσε, στην υπόθεση της Πάτρας έχει ολοκληρωθεί η υπεράσπιση της κατηγορίας και αυτή τη στιγμή είναι η υπεράσπιση της κατηγορουμένης. «Εκεί κάποιοι συνάδελφοι εκφέρουν μία άποψη δική τους. Μία συνάδελφος αναφέρει πιθανά κληρονομικά αίτια, τα οποία δεν τα διευκρινίζει. Είμαι σίγουρος ότι και οι ένορκοι και οι δικαστές ακούνε περισσότερες λεπτομέρειες και αντιλαμβάνονται ποιος έχει μια τεκμηριωμένη επιστημονική άποψη και ποιος προσπαθεί μα ασάφιες να πει κάτι διαφορετικό», κατέληξε.


Πηγή