Συνεχίζονται οι έρευνες

Είκοσι τέσσερις ώρες μετά τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, την πρώτη μετά από επτά χρόνια στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό δικτύου που, όπως λένε, υποστήριξε τους δράστες.

Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως η αντιτρομοκρατική υπηρεσία με χρήση γενετικού υλικού ταυτοποίησε τον έναν από τους δύο καμικάζι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα πρόκειται για τον Κούρδο Χασάν Ογκούζ, που είχε το κωδικό όνομα «Κανιβάρ Ερντάλ».

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε χθες η οργάνωση «Γεράκια για την Ελευθερία» του Κουρδιστάν, ένα παρακλάδι του PKK.

«Θα συνεχίσουμε τη μάχη μας με αποφασιστικότητα μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης στη χώρα και στο εξωτερικό», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αντίποινα

Τα τουρκικά αντίποινα ξεκίνησαν άμεσα μετά το προεδρικό μήνυμα, με αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων του PKK στο βόρειο Ιράκ.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε πως χτυπήθηκαν 20 στόχοι της κουρδικής οργάνωσης που για την Ευρώπη, την Άγκυρα και την Ουάσιγκτον λογίζεται ως τρομοκρατική.

Παράλληλα, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Τουρκίας σε πλάνα που η ίδια έδωσε στη δημοσιότητα, δείχνει κλιμάκια των ειδικών δυνάμεων να εισβάλλουν σε σπίτια υπόπτων. Οι τουρκικές Αρχές αναφέρουν πως συνέλαβαν 20 ανθρώπους.

Το μεσημέρι στην Καισάρεια τελέστηκε η κηδεία του 24χρονου κτηνιάτρου τον οποίο οι δύο δράστες φαίνεται πως σκότωσαν προκειμένου να του πάρουν το λευκό βαν με το οποίο εκτέλεσαν την επίθεση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του και το έξι μηνών παιδί του.


Πηγή