Οι δύο άνδρες συμφώνησαν πως διαφωνούν και έτσι το χάσμα παραμένει αγεφύρωτο ανάμεσα στον Κασσελάκη και τους οπαδούς του από την μία και της Ομπρέλας από την άλλη, και όλα αυτά με επίδικο την σύγκληση των κομματικών οργάνων και συγκολλητική ουσία τις δημοτικές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πάντως για να δείξει πόσο πολύ ήθελε να ρίξει γέφυρες επικοινωνίας στρίμωξε την συνάντηση στο βαρύ του πρόγραμμα.

Η συνάντηση έγινε μετά τη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με χαρακτηριστικό το στιγμιότυπο με την Πρόεδρο να περιμένει τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος χαιρέτησε όλους τους υπαλλήλους της προεδρίας και πριν την αναχώρησή του για την Κύπρο, με την ιδιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνέντευξη Κασσελάκη για το «κρατίδιο» πριν τη μετάβαση στην Κύπρο

Αρνητικές εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό θα υπονομεύσουν σαφώς τον ελληνοτουρκικό διάλογο. Αλίμονο αν οι άνθρωποι καθορίζονται από τα λάθη που διορθώνουν και όχι από τα πιστεύω τους και τις πράξεις τους.

Επίθεση φιλίας και υπόγειες διεργασίες

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη του συνέντευξη ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στον Νίκο Φίλη και την συνάντηση που προσπάθησε 2 φορές να έχουν.

Πριν την εκλογή αυτή η φωτογραφία θα προκαλέσει αίσθηση, ο Στέφανος Κάσσελάκης όρθιος δείχνει να προσπαθεί με κάθε τρόπο να κερδίσει το ενδιαφέρον του Νίκου Φίλη που μοιάζει να τον κοιτάει βαριεστημένα.

Ο πρώην υπουργός θα εξαπολύσει σφοδρά πυρά κατηγορώντας τον Στέφανο Κασσελάκη πως υπήρξε συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διέψευσε το Μαξίμου ότι ο Κασσελάκης ήταν συνεργάτης του Μητσοτάκη

Όσα είπε ο Νίκος Φίλης για τις σχέσεις Κασσελάκη Μητσοτάκη διαψεύστηκαν από το περιβάλλον του Μαξίμου, όμως αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα στις σχέσεις των δυο στρατοπέδων που κάποιοι λένε πως δεν συγκρούονται μόνο δυο πολιτικά σχέδια, αλλά πάνω από όλα η ιδιοκτησιακή λογική που υπάρχει στα παλιά στελέχη για το κόμμα.

Στην αναμονη ως την επόμενη καταιγίδα η Ομπρέλα

Και όλα αυτά την ώρα που η Ομπρέλα κάνει τα δικά της βήματα.

Συνεδρίασε η Ομπρέλα και αποφάσισε άνοιγμα στην Αχτσιόγλου. Στην συνεδρίαση αυτή συμμετείχαν πάνω από 1.000 – 1.300 άτομα, ενώ μίλησαν 150 άτομα. Από αυτούς αρκετοί έθεταν θέμα άμεσης συντεταγμένης αποχώρησης από το ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα στην μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών όμως φαινεται πως οι σκέψεις ακόμα και για διασπαση πήραν αναβολή ως την επόμενη… καταιγίδα.

To παρασκήνιο της συνάντησης Κασσελάκη – Φίλη

Η συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Νίκο Φίλη είχε διάρκεια 55 λεπτών, με τους δύο να συμφωνούν ότι… διαφωνούν σε πολλά πράγματα.

Όλα δείχνουν πως έχει σημάνει ανακωχή στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών, ενώ από την επόμενη ημέρα, στις 16 Οκτωβρίου, τα πράγματα θα αλλάξουν.


Πηγή