Αποκαλυπτικό ήταν το βούλευμα για την μητέρα της 12χρονης από τα Σεπόλια. Σύμφωνα με αυτό, την προφυλακισμένη μητέρα του κοριτσιού προσάπτεται μία ακόμη κατηγορία, η οποία προκαλεί σοκ. Αυτή της διακεκριμένης μαστροπείας εις βάρος της ίδιας κόρης της, διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου.

Η μητέρα δηλαδή όχι μόνο εξέδιδε τη 12χρονη, αλλά έστελνε και  γυμνές φωτογραφίες του παιδιού της στους πελάτες μέσω WhatsApp και Viber έναντι ανταλλάγματος.

Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες που της έχουν αποδοθεί, ενώ και το κοριτσάκι στις καταθέσεις του έχει υποστηρίξει ότι η μητέρα του δεν γνώριζε τίποτα.

Η κρίση στην οικογένεια και οι κίνδυνοι του διαδικτύου

Μιλώντας στο MEGA ο Θάνος Ασκητής, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στον βόρειο τομέα Αττικής, τόνισε πως ο θεσμός της οικογένειας βιώνει βαθιά κρίση.

«Η λέξη μάνα έχει χάσει το νόημα και την αξία της. Η μάνα είναι το πιο ιερό πρόσωπο της ζωής. Πιστεύω ότι η οικογένεια περνάει μεγάλη θεσμική κρίση. Έχει χαθεί η ψυχολογική σχέση παιδιού και γονιού», είπε.

Σύμφωνα με τον κο Ασκητή, πλέον οι σεξουαλικές επαφές γίνονται μεταξύ των ηλικιών 13,5 – 14,5 ετών.

«Η σεξουαλική αγωγή εάν υπήρχε στα σχολεία θα μάθαινε το παιδί να αγαπά το σώμα του, ότι μεγαλώνει, ότι δεν αφήνει κανένα να το πλησιάσει. Όταν έχουμε ένα ίντερνετ ανοιχτό, που κάνει διαπαιδαγώγηση και επεμβαίνει στο μυαλό του παιδιού δεν είναι πια παιδί και ο γονέας κοιμάται ή φοβάται ή αγνοεί».

Παράλληλα, ο Μανώλης Σφακιανάκης, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στο νότιο τομέα Αττικής, τόνισε πως ο ευρωπαϊκός νόμος απαγορεύει στα παιδιά μέχρι 13 ετών να μπαίνουν στα social media.

«Η τεχνολογία προοδεύει. Γίνονται κι άλλες εφαρμογές, με άλλα κόλπα και συστήματα, ώστε το παιδί να μπαίνει αναγκαστικά», δήλωσε ο κος Σφακιανάκης, φέρνοντας ως παράδειγμα τη μιμητική συμπεριφορά μεταξύ των ανηλίκων.

«Το διαδίκτυο είναι φτιαγμένο ώστε να είναι ελεύθερο για όλους, δεν μπορείς να βάλεις κόφτη. Όταν αφήνεις το 8χρονο στο διαδίκτυο στο σπίτι και είσαι στη δουλειά, είναι σαν να το αφήνεις μόνο του στην κακόφημη πλατεία το βράδυ», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο Θάνος Ασκητής σχολίασε πως πλέον η κοινωνία έχει εξοικειωθεί με την τοξικότητα και τη βία, τονίζοντας πως ανέκαθεν υπήρχε βία στους ανήλικους, αλλά πια έχει λάβει εγκληματική διάσταση.


Πηγή