Εκτός από το ΟΑΚΑ, στο οποίο διαπιστώθηκε ότι επί σειρά ετών υπήρχε πρόβλημα στατικότητας, προβλήματα συντήρησης αντιμετωπίζουν και άλλες υποδομές στην Αθήνα.

Τo MEGA έκανε αυτοψία στην γέφυρα Καλατράβα στη Μεσογείων δίπλα από το μετρό της Κατεχάκη.

Εμφανή τα σημάδια της εγκατάλειψης σε μία γέφυρα που την διασχίζουν καθημερινά εκατοντάδες πολίτες καθημερινά.

Υπάρχουν σκουριές στους σφικτήρες αυτών των καλωδίων, οι οποίοι δημιουργούν τις ακτίνες στο ύψος πενήντα μέτρων με τον φωτισμό της, αυτό δεν είναι τίποτα.

Υπάρχει το ξύλινο δάπεδο υπάρχουν αυτά τα καουτσούκ που μονώνουν τη γέφυρα κανονικά, στα περισσότερα σημεία αυτό το καουτσούκ λείπει, από κάτω το οδόστρωμα.

Η γέφυρα Καλατράβα παραδόθηκε το 2004 και κόστισε 3 εκ. ευρώ.

«Είχαν ενημερώσει»

Τον Οκτώβριο του 2020 εξειδικευμένοι μηχανικοί της εταιρείας που είχε αναλάβει την επιθεώρηση είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, επισημάνει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το υπουργείο Υποδομών τα σοβαρά προβλήματα στα στέγαστρα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Αποκαλυπτική μελέτη 2020

Οξειδώσεις

Προβλήματα στη βαφή

Διάφορες κακοτεχνίες

Από τότε δεν έγινε καμία επιδιόρθωση, με τον Γιάννη Βρούτση να δηλώνει τρία χρόνια μετά, ότι η συγκεκριμένη μελέτη δεν έφθασε ποτέ στα χέρια του.

«Επειδή και εγώ το μαθαίνω πρώτη φορά σήμερα διενεργήσω έλεγχο», δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης.

«Η προ τριετίας δεν είχε ασχοληθεί με το στέγαστρο πρώτη φορά που μαθαίνει η κυβέρνηση λέτε ήταν προχθές προφανώς όταν η κυβέρνηση αντελήφθη ότι υπήρχε θέμα στατικότητας υπήρξε μια άμεση κινητοποίηση ήταν αυτή η μελέτη που έγινε στο πλαίσιο αυτού του έργου», ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης.

Έπεται η μελέτη της περασμένης Πέμπτης σύμφωνα με την οποία «η μεταλλική κατασκευή του στεγάστρου του κεντρικού σταδίου και του ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στο κανονιστικά ελάχιστο επιτρεπόμενο επίπεδο στατικής επάρκειας».

Λίγα 24ωρα μετά το κλείσιμο του σταδίου αρκετοί πολίτες αλλά και σχολεία, συνεχίζουν τις επισκέψεις στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ.

Στις εικόνες φαίνεται πόσο αφύλακτοι μένουν οι πυλώνες του στεγάστρου Καλατράβα, έχουν σπάσει οι κορδέλες της σήμανσης, έχουν πέσει τα κάγκελα, όμως στον πυλώνα του στεγάστρου πόσο ελλιπής είναι η σήμανση, κορδέλες που τις έχει σπάσει ο αέρας, κάγκελα που τα έχει ρίξει ο άνεμος και δεν υπάρχει ούτε ένα άτομο από το προσωπικό ασφάλειας του σταδίου.

«Είναι απολύτως ασφαλής ο περιβάλλων χώρος του ΟΑΚΑ, μπορεί να βρίσκεται εκεί όποιος θέλει χωρίς πρόβλημα» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΑΚΑ.

Άγνωστο παραμένει, για την ώρα, το πότε θα ανοίξει το κεντρικό στάδιο.


Πηγή