Για τις επενδύσεις που πρόκειται να έρθουν στην Τρίπολη, αλλά και για τα προβλήματα της πόλης μίλησε ο κ. Τζιούμης.

«Ως Δήμος που είναι και αστικός και αγροτικός, υπάρχουν προβλήματα και στις υποδομές, και γίνεται μία τεράστια προσπάθεια όλη αυτή την 4ετία. Αν συνεχίσουμε την επόμενη 5ετία και με τον προγραμματισμό που έχουμε, θα επιλυθούν τα θέματα των υποδομών. Συνεχίζει να υπάρχει το πρόβλημα στον πρωτογενή τομέα με την στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Είναι από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομίας μας, και τόσα χρόνια αντιμετωπίζουν πάρα πολλά προβλήματα λόγω της κλιματικής και ενεργειακής κρίσης», είπε αρχικά.

«Ως Δήμος προσπαθήσαμε να τους στηρίξουμε στο επίπεδο των υποδομών με αγροτικές οδοποιίες ή προώθηση αγροτικών προϊόντων. Αν η πολιτεία και η αυτοδιοίκηση τους στηρίζει, τα πράγματα θα είναι λίγο καλυτέρα γι’ αυτούς», συμπλήρωσε ο κ. Τζιούμης.

Για τις επενδύσεις: «Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες και γίνονται σοβαρές επενδύσεις κυρίως στον φαρμακευτικό τομέα στην ΒΙ.ΠΕ. αν ολοκληρωθούν αυτές οι επενδύσεις, η Τρίπολη θα γίνει κέντρο πρώτων υλών και φαρμάκων όχι μόνο για τη χώρα αλλά και για ολόκληρη την νοτιοανατολική Ευρώπη. Έτσι δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας που θα είναι για επιστημονικό προσωπικό, και καλά αμειβόμενες,. Αυτό θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής μας, για τα επόμενα χρόνια»,

Για τα ενοίκια και την οικοδομική δραστηριότητα της πόλης, ο κ. Τζιούμης υπογράμμισε πως, «Τα ενοίκια έχουν ανέβει σε σχέση με τα προηγούμενα χρονιά, αλλά είναι σε λογικές τιμές. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για το που θα μείνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι γιατί ήδη με τους φοιτητές στην περιοχή μας είναι δύσκολο να βρεις σπίτι. Είναι ένα στοίχημα για την αυτοδιοίκηση αυτό».


Πηγή