Ο κ. Κανελλόπουλος τοποθετήθηκε αρχικά για την απώλεια του μεγάλου ξανθού του ελληνικού μπάσκετ, Γιάννη Ιωαννίδη.

«Τον έζησα από πολύ κοντά και έτυχε στην διαδρομή που είχα και εγώ στον αθλητισμό, το ποδόσφαιρο εγώ μεν, στο μπάσκετ ο Γιάννης Ιωαννίδης, είχαμε κοινή πορεία, κοινές αγωνίες για τον αθλητισμό γενικά. Ήταν η εποχή που το μπάσκετ ξεκινούσε να έχει άνοδο και να προσελκύει οπαδούς, που άρχισε να διαφημίζεται. Το ποδόσφαιρο ως γνωστόν είναι πόλος έλξης εκατοντάδων χιλιάδων οπαδών», σχολίασε αρχικά.

Πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Ο κ. Κανελλόπουλος υπογράμμισε πως, «Τα Καλάβρυτα είναι η γενέτειρά μου. Το αποφάσισα από αγάπη για τον τόπο μου. Είπα ότι θα περιορίσω τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες κατά κάποιον τρόπο, για να μπορέσω να προσφέρω σε αυτόν τον τόπο και ήταν μία πρωτοβουλία ανθρώπων που το καλοκαίρι ειδικά, βλέποντας την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον Δήμο σε όλα τα χωριά μας, πήραμε ορισμένοι άνθρωποι μία πρωτοβουλία, ανθρώπου διαμένουν μόνιμα εκεί, ή σε άλλες πόλεις και είδαμε ότι με την υπάρχουσα δημοτική αρχή, ο τόπος μας, αντί να βελτιώνεται, παρακμάζει. Τα χωριά μας έχουν εγκαταλειφθεί εντελώς, οι επισκέπτες θα διαπιστώσουν μία απελπιστική κατάσταση».

Και πρόσθεσε: «Αναφορικά με την οδοποιία που είναι η πρόσβαση στα χωριά, άμα δείτε τους δρόμους, είναι σ άθλια κατάσταση. Έχουμε 66 χωριά στον δήμο Καλαβρύτων, είναι ο ιστορικός δήμος Καλαβρύτων, με την ιστορική του θέση και με την ιστορία του. Ο τουρισμός δεν είναι στα επίπεδα που έπρεπε να είναι. Δεν υπάρχει συντονισμένο σχέδιο προσέλκυσης τουριστών είτε ντόπιων είτε ξένων, παρόλο που υπάρχει η δυνατότητα να γίνει αυτό. Η γεωγραφική θέση, τα ιστορικά μοναστήρια της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου, ο τόπος θυσίας των Καλαβρύτων, το χιονοδρομικό κέντρο· όλα αυτά και πολλά αλλά σε κάθε χωριό υπάρχουν αρχαιολογικά μνημεία και τόποι με φυσικό κάλλος. Στόχος είναι να αναδειχθεί ο τόπος και να γίνει πόλος έλξης των επισκεπτών, να πηγαίνει ο κόσμος συντονισμένα, να διαφημιστεί ο τόπος».

«Ο ΕΟΤ δημιουργεί εκθέσεις. Σε αυτές τις εκθέσεις πηγαίνουν οι Δήμοι και προβάλλουν τον τόπο τους. Στον δήμο Καλαβρύτων δεν υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο από τον δήμο για να συμμετάσχει σε αυτές τις εκθέσεις. Δεν υπάρχει σχέδιο που να προβάλλει τα ιστορικά Καλάβρυτα», συμπλήρωσε.

Τα προβλήματα σε υγεία, ποιότητα ζωής και υπηρεσίες

Για την ποιότητα ζωής των κατοίκων:

«Τα χωριά μας κάποτε ήταν γεμάτα ζωή. Σήμερα βλέπετε να μένουν στα ιστορικά χωριά 10-15 κάτοικοι. Η πρόσβαση στις γενικές οδικές αρτηρίες είναι πια κάτι το ακατόρθωτο, γιατί περιορίστηκαν τα δρομολόγια των λεωφορείων, δεν υπάρχει ενδιαφέρον  γι΄αυτούς τους ανθρώπους. Αν αρρωστήσει κάποιος, αν βρει κάποιο αγροτικό αυτοκίνητο να τον μεταφέρει έχει καλώς, αλλιώς ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Το νοσοκομείο Καλάβρυτων έχει υποβαθμιστεί, από νοσοκομείο έχει γίνει Κέντρο Υγείας. Δεν υπάρχει συγκοινωνία για να μεταφερθεί κάποιος στο νοσοκομείο. Η υπάρχουσα δημοτική αρχή η οποία “κυβερνάει” επί 15 χρόνια έχει αντιλήψεις άλλων 10ετιών. Εμείς θέλουμε η δημοτική αρχή να είναι κοντά στον πολίτη», δήλωσε κλείνοντας ο κ. Κανελλόπουλος.


Πηγή