«Είμαστε εμείς οι 48 απέναντι στους 158 άριστους» είπε από το βήμα και τόνισε ότι δε θα τους αφήσει σε χλωρό κλαρί, ενώ σύσσωμοι οι βουλευτές του σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκροτούσαν.

Η ομιλία στην ΚΟ

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μπαίνοντας στην αίθουσα, έκατσε στο μπροστινό έδρανο, σηκώθηκε ωστόσο αμέσως προκειμένου να χαιρετήσει τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση στην οποία καταλόγισε ανικανότητα, έλλειμα ενσυναίσθησης και κυνισμό, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως «δε θα τους αφήσει σε χλωρό κλαρί».

«Το μόνο που βρήκαν ήταν να με ειρωνευτούν με λογοπαίγνια παιδιών του Δημοτικού “Φαμελλάκης”.  Κατά τα άλλα εμείς είμαστε τοξικοί και όχι αυτοί οι τζάμπα μάγκες που δεν μπορούν να λύσουν απολύτως κανένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας».

Ο κ. Κασσελάκης έστρεψε τα πυρά του προσωπικά στον πρωθυπουργό για τις καταστροφές των πλημμυρών, τις πυρκαγιές, την ακρίβεια αλλά και για το θέμα των υποκλοπών.

«Εμείς που απαιτούμε να γίνει εισαγγελική έρευνα για το πρεναττορ  με το οποίο ο ανιψιός Μητσοτάκη ξεδόντιασε, κατ’ εντολή του, τα δικαιώματα πολιτών, δημοσιογράφων, πολιτικών και στελεχών των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Εμείς είμαστε εθνική εξαίρεση όχι εκείνοι. Εάν ο κ. Μητσοτάκης ήταν διευθύνων σύμβουλος επιχείρησης το ΔΣ θα τον είχε απολύσει. Έχουμε σπουδάσει στην Αμερική, σε κανένα πανεπιστήμιο δε διδάσκουν για πελατειακό κράτος, για βαρονίες, για ανιψιούς σε μυστικές υπηρεσίες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε το γάντι στον πρωθυπουργό για το θέμα του νομοσχεδίου για την επέκταση του γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια.

«Ας φέρει αύριο νομοσχέδιο με την ισότητα στον γάμο, ας φέρει την πρότασή μας με το λογότυπό του, το επιτρέπουμε».

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό του κόμματος, κάνοντας  κάλεσμα να παραμεριστούν εγωισμοί και προσωπικές επιδιώξεις.

«Να βάλουμε στο πλάι όποιες ατομικές επιδιώξεις είχαμε και να παλέψουμε μαζί κυριολεκτικά, ώστε αυτός ο τόπος να μην καεί ολοσχερώς, γιατί είμαστε η τελευταία ελπίδα».

Οι «εκλεκτοί» του προέδρου

Στην ομιλία στην ΚΟ του κόμματος, ο κ. Κασσελάκης ανακοίνωσε και τις προτάσεις του για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις θέσεις ευθύνης.

Η Θεοδώρα Τζάκρη αναλαμβάνει νέα γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι ο Νίκος Παππάς, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος και ο Διονύσης Καλαματιανός.

Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναλαμβάνει ο Γιώργος Τσίπρας και συντονιστής ΕΠΕΚΕ ο Παύλος Πολάκης.

Να σημειωθεί ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε ψηφοφορία για τις προτάσεις του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έφυγε αμέσως μετά την ομιλία του νέου προέδρου.

Στην ψηφοφορία πέρασε η ενιαία πρόταση με 28 υπέρ και 16 λευκά.

Καταχειροκροτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Εν μέσω χειροκροτημάτων, μπήκε στην αίθουσα της γερουσίας ο Αλέξης Τσίπρας.

Πολλοί βουλευτές, με πρώτη την αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν και να τον φιλήσουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάθισε πίσω από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Μετά τον Αλέξη Τσίπρα, στην αίθουσα εισήλθε και η Έφη Αχτσιόγλου η οποία επέλεξε να καθίσει στα πίσω έδρανα.

Σε θέσεις μάχης για τις αυτοδιοικητικές

Οι πολίτες την Κυριακή θα δώσουν την απάντηση στις αποκρουστικές ιδέες που πρεσβεύει η υποψηφιότητα του νεοναζί καταδικασμένου για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Είμαστε αισιόδοξοι με βάση και τα δείγματα που έχουμε και από μετρήσεις, η κάλπη όμως θα δείξει ότι οι πολίτες, η κοινωνία, θα κάνουν τις επιλογές εκείνες που θα ρίξουν όσο πιο χαμηλά πολιτικά ανθρώπους οι οποίοι πρεσβεύουν αυτές τις ιδέες».

Το δικό του μήνυμα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Θέλουμε ένα κράτος, το οποίο θα είναι υπηρέτης του πολίτη και όχι του κ. Μητσοτάκη. Είναι ευκαιρία την Κυριακή να μην στηρίξει ο ελληνικός λαός τα ‘μακριά χέρια’ του Μαξίμου στις περιφέρειες».

«Για να μην μπορεί να πανηγυρίζει κανένας Μητσοτάκης την άλλη Κυριακή ότι ο χάρτης βάφτηκε μπλε, το λέμε καθαρά. Θέλουμε και επιδιώκουμε να του κοπεί το γέλιο», είπε ο Δημήτρης Κουτσουμπας.

Τα κόμματα μπαίνουν σε θέση μάχης ενόψει της εκλογικής μάχης της Κυριακής.


Πηγή